Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silvestr na horách? Letos ubytování ještě seženete. Velký zájem je o pobyty během jarních prázdnin

Nejsilnější týden zimní lyžařské sezony se blíží. Silvestrovské pobyty patří na horách tradičně k těm nejvytíženějším. Letos je hoteliéři ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších vyhlíží s nadějí. Stále věří, že zájem o Silvestra na horách se ještě zvedne a bude podobný jako před koronavirem. V minulé sezoně byly hotely a lyžařská střediska kvůli pandemii uzavřená.

Aktuálně mají ve Špindlerově Mlýně zaplněnou kapacitu na silvestrovské pobyty zhruba z osmdesáti procent. V předešlých letech bývalo touhle dobou už pravidelně vyprodáno. Letos se očekává pokles zájmu ze strany turistů zhruba o deset procent v porovnání s lety před pandemií. „Nadále panuje nejistota z dalších opatření proti koronaviru. Na druhou stranu je pro nás milým překvapením, že klienti nepropadají panice, storna nejsou nijak masivní. Rezervace nadále chodí, i když nejsou v takové míře jako v předchozích letech," řekl majitel ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martin Jandura.

Ceny za ubytování v zimní sezoně ve Špindlerově Mlýně začínají nyní zhruba na 800 korunách na osobu a noc se snídaní. Za silvestrovský týden si tradičně návštěvníci připlatí, jde o vrchol sezony. "Silvestrovské pobyty začínají na zhruba 1500 korunách na noc a osobu se snídaní, průměr je 2700 korun osoba, noc, snídaně,” řekl Jandura. Ubytovací kapacita ve Špindlu je kolem 16 tisíc lůžek. 

Loňská sezona byla pro podnikání v cestovním ruchu velmi náročná. Kvůli vládním opatřením zůstaly hotely, lyžařská střediska a další služby v zemi většinu zimy zavřené. Hospodští doufají, že už se nebude opakovat situace z loňska, kdy před minulým Silvestrem nakoupili zásoby, nabrali zaměstnance a pak přišel lockdown. Řada lidé byla nucena odejít z oboru a hledat si jinou práci. Následky v podobě nedostatku personálu pociťují hoteliéři dodnes. Letos nikdo z nich s variantou dalšího lockdownu nepočítá.

Jsou si vědomi, že nějaké restrikce jsou nutné, ale doufají, že se nebudou vyhlašovat unáhleně. "Od nové vlády očekáváme, že bude jednat vůči cestovnímu ruchu předvídatelněji a pragmatičtěji než vláda končící. Opakujeme, že covid je tady, a ještě nějakou dobu bude, a my se s ním musíme naučit žít, " dodal Jandura.

Zatímco silvestrovské pobyty je ještě možné sehnat, o pobyty během jarních prázdnin je letos nadstandardně velký zájem a kapacity se rychle plní, což podle Jandury nebývalo. "Zaznamenali jsme větší zájem českých klientů o jarní prázdniny než kdykoli předtím," upřesnil. Co se týče jarních pobytů, lidé podle něj vsází na jistotu, protože není jasné, za jakých podmínek bude možná sezona v alpských střediscích.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Špindlerův Mlýn, hory, ubytování, turistika, prázdniny, Silvestr, kapacita, lyžování, hoteliéři, coronavirus, pandemie, vláda, jarní prázdniny, COVID-19, Krkonoše, snídaně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestr na horách? Letos ubytování ještě seženete. Velký zájem je o pobyty během jarních prázdnin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.