Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Druhý adventní víkend zve na čertovské akce i na výstavu do muzea

Před námi je druhý adventní víkend. I ten měl být ve znamení řady předvánočních akcí, které se kvůli platným nařízením vlády bohužel musely zrušit. Můžete se ale těšit na čerta a Mikuláše v Parku Na Větvi, na Stezce korunami stromů Krkonoše nebo na Čertovské řádění pro dospělé v Dětenicích. Muzeum v Hradci láká na speciální výstavu o historii města a v provozu jsou už i některé sjezdovky nebo veřejné kluziště ve Špindlerově mlýně.

Do Parku na větvi v Hradci Králové dorazí Mikuláš se svojí družinou v neděli ve tři hodiny odpoledne. Od 13 hodin budou připraveny stanoviště se soutěžemi, kdo projde všechny, získá sladkou odměnu. Děti se mohou zapojit taky do adventních dílniček a vyrobit si vánoční ozdoby, začátek je v plánu v deset hodin dopoledne.

Bílá věž v Hradci Králové chystá komentovanou prohlídku pro děti. Průvodcem bude tentokrát sám čert a cestou nahoru s ním děti zažijí drobné lotroviny a čertoviny, ale bát se rozhodně nemusí Prohlídky začínají v neděli v 10, ve 14 a v 16 hodin.

Čerti na Stezce! To je mikulášská akce, která se koná 5. prosince od 10 do 16 hodin na Stezce korunami stromů v Krkonoších. Děti, které nezlobily se ale čertů bát nemusí a navíc na ně čeká andělsky dobrá odměna přímo z rukou Mikuláše. Pro dospělé je připravena ochutnávka tekutého Čerta na zahřátí.

Čertovské řádění pro dospělé je na programu v Dětenicích. V pátek a v sobotu večer od 19 do 22 hodin je v krčmě nachystán čertovský masakr s čerty, čerticemi, a chybět nebudou ani krampusáci. Spousta ohně a zápachu pekla. Přijďte se pobavit a trochu i bát.

Zámek Karlova koruna zve na adventní víkendy, během kterých jsou pro návštěvníky připraveny tematické prohlídky a další atrakce. Prohlídka trvá 60 minut a je naplánovaná na neděli 5.12. v každou celou hodinu. S dětmi můžete v zámeckém parku absolvovat trasu pohádkové cesty plnou tajemných pohádkových bytostí jako jsou víly nebo skřítci. Od 10 do 16 hodin je tu otevřená kavárna i s možností nákupu prvotřídní zvěřiny a hotových zvěřinových výrobků.

Muzeum východních Čech v Hradci zve na novou expozici, která provede návštěvníky historií Hradce Králové od pravěku až po období první republiky a umožní jim nasát atmosféru života v jednotlivých obdobích. Celkový dojem expozice podtrhují multimediální interaktivní prvky. Připraven je i doprovodný program pro školní skupiny a širokou veřejnost.

Druhý adventní víkend nabídne už taky lyžování. Vleky se rozjely ve SkiResortu Černá Hora-Pec, kde je od pátku v provozu sjezdovka Anděl a Zalomená. Pokud počasí dovolí měla by se spustit i dětská sjezdovka Sport 1 a možná i horní úsek sjezdovky Černohorská. Celkem tedy 2,5-4 km sjezdovek.

Ve Špindlerově Mlýně můžete vyzkoušet osvětlenou ledovou plochu pod širým nebem. Městské veřejné kluziště najdete na sídlišti Bedřichov. Zabruslit si tady můžete se svými dětmi, dát si něco na zahřátí a brusle řešit nemusíte, o to se postará zdejší půjčovna přímo u kluziště. Na místě si můžete koupit třeba svařené víno nebo trdelník. Provozní doba pro veřejnost je 14 do 21 hodin, vstup je zdarma.

Během adventního víkendu se taky opět rozzáří nejosvětlenější dům v republice v Libišanech. Na rodinném domě září od adventu až do Tří králů přes sto tisíc světýlek. Dům rozsvěcí každý den v 17 hodin a svítí až do 21 hodin. U domu uvidíte dřevěná zvířátka, betlém se zvířátky, mini vesničku a spoustu světýlek, přičemž většinu z toho sama majitelka domu vyráběla se svým partnerem.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, kultura, advent, Mikuláš, děti, Bílá věž, muzeum, výstava, nadílka, lyže, Skiresort, sjezdovka, Hradec Králové, Krkonoše, Dětenice, dům, historie, První republika, Muzeum východních Čech, koruna stromu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý adventní víkend zve na čertovské akce i na výstavu do muzea  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.