Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Agresivní pacient zdemoloval urgentní příjem fakultní nemocnice. Proboural se stropem

, aktualizováno 1. prosince 2021, 9:01

V pondělí večer přijal urgentní příjem Fakultní nemocnice Hradec Králové čtyřicetiletého muže. Ten se začal chovat agresivně a následně se rozhodl zdemolovat vše, co mu přijde pod ruku. Nakonec se sádrokartonovým stropem proboural do meziprostoru pro rozvody a vzduchotechniku. Pacienta na drogách zkrotila až přivolaná policie.

Po příjezdu policie byl pacient už v mezistropním prostoru. „Policisté s ním ihned navázali komunikaci. Muž však nehodlal prostor opustit a bylo velmi těžké s ním komunikovat. Navíc i nadále demoloval prostor kolem sebe,“ řekla mluvčí policie Lucie Konečná.  

Jeden z policistů se za doprovodu hasiče rozhodl vydat do prostor za mužem. Kvůli stísněnému prostoru však bylo prakticky nemožné se k němu dostat a zpacifikovat ho. Do situace se proto vložila policejní vyjednávačka, které se podařilo muže přesvědčit. „Je pro vás připravená postel, odpočinete si,“ tvrdila agresorovi.  

„Nikdo z personálu nebyl zraněn. Příjem akutních pacientů byl v době incidentu zajištěn," řekl dnes mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Podle jeho slov se lékaři s agresivními pacienty setkávají často, ale tento případ je za poslední dobu výjimečný. Alespoň co do rozsahu poškození vybavení. 

Muž svým chováním způsobil statisícové škody a vyřadil sedm lůžek urgentní medicíny. V následujících hodinách fungoval urgentní příjem v improvizovaném režimu. 

Královéhradečtí policisté se případem zabývají, zjišťují výši škody, muž obviněn dosud nebyl. „Na základě stanovené právní kvalifikace budeme dál postupovat," řekla Konečná. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, drogy, nemocnice, Hradec Králové, pacient, policie, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Lucie Konečná, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Agresivní pacient zdemoloval urgentní příjem fakultní nemocnice. Proboural se stropem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.