Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Poničené silnice nižších tříd a objízdné trasy po stavbě D11 a D35 opraví stát

Popraskaný asfalt, výtluky nebo stržené krajnice. I tak vypadají některé silnice, které fungují jako objízdné trasy kvůli velkým rekonstrukcím nebo staveb. I proto bude hejtmanství s Ředitelstvím silnic a dálnic podepisovat smlouvu. Ředitelství tak opraví všechny silnice, které se zničí během stavby dálnic.

Nová smlouva se státem se týká především dostavby dálnice D11 k hranicím s Polskem a budoucí D35 od Hradce Králové na Jičín. „Výstavba těchto významných staveb přináší extrémní zátěž pro krajskou silniční síť, která v průběhu výstavby slouží staveništní dopravě, nebo se bude v konkrétních úsecích využívat pro vedení objízdných tras,“ říká hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). 

Nová smlouva mezi Královéhradeckým krajem a Ředitelstvím silnic a dálnic má přinést lepší koordinaci obou institucí. Obsahem jsou přesná pravidla. Náklady na opravu poničených silnic půjdou za ŘSD.  

„V praxi to bude znamenat, že při přípravě a realizaci každé investiční akce jejichž investorem bude ŘSD, dojde k uzavření protokolu upravujícího podmínky užívání silnic ve vlastnictví Královéhradeckého kraje při realizaci konkrétní stavby,“ vysvětluje radní pro dopravu Václav Řehoř (ODS).  

Samotný protokol bude obsahovat seznam silnic a úseky, které bude používat těžká stavební technika. Zároveň budou definované objízdné trasy. „Součástí dokumentů bude také identifikace rozsahu případných úprav těchto tras před zahájením stavby a oprav stavbou dotčených komunikací po jejím dokončení,“ dodává Řehoř.  

Stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic na území Královéhradeckého kraje spravuje téměř 437 kilometrů dálnic a silnic první třídy. Královéhradecký kraj se pak stará o dalších více jak 3,3 tisíce kilometrů komunikací II. a III. tříd. 

  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Milan Mařas | Hradecká Drbna

Štítky ŘSD, Královéhradecký, kraj, smlouva, dohoda, D11, D35, oprava, silnice, komunikace, objízdná, trasa, těžká, technika, poničené, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D11, dálnice, Královéhradecký kraj, ODS, Václav Řehoř, Martin Červíček, Polsko, Hradec Krá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poničené silnice nižších tříd a objízdné trasy po stavbě D11 a D35 opraví stát  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.