Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trolejbus u Grandu srazil chodce na přechodu. V Hradci Králové jde o dopravně vytížené místo

Kloubový trolejbus linky číslo 2 srazil na třídě ČSA v Hradci Králové chodce. Ten skončil se zraněním v nemocnici. Podle policie došlo ke srážce na přechodu pro chodce mezi kavárnou a trafikou. K nehodě došlo v úterý v půl osmé ráno.

„Řidič trolejbusu jel od ulice Mostecká směrem k ulici Divišova. Muž přecházel přechod pro chodce z pravé strany,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Muž byl sražen předním pravým rohem trolejbusu. V oblasti prvních dveří zůstalo na čelním skle poničení. Podle slov Kormošové byl chodec převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice.  

Policie provedla dechovou zkoušku jak u sedmatřicetiletého řidiče trolejbusu, tak u jednadvacetiletého chodce. U obou vyšla negativní. Na trolejbusu vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun. Přesné okolnosti nehody policie teprve vyšetřuje.  

ČTĚTE TAKÉ: Křižovatka Koruna je špuntem výjezdu do Kuklen, uznávají někteří zastupitelé Hradce Králové 

Doprava v okolí hotelu Grandu a Adalbertina je ve špičkách každodenně vyhrocená. Nepřehledná situace je především mezi autobusovou zastávkou a výjezdem z ulice V Kopečku. Jelikož jde o jediný výjezd z historického centra, tvoří se tu dlouhé kolony. Kvůli přetíženosti vnitřního městského okruhu není prakticky možné vyjet směrem k zimnímu stadionu. I proto řidiči riskují a na hlavní vjíždí s nedáním přednosti. K tomu musí hlídat i pohyb chodců na přechodech po obou stranách křižovatky.  

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky trolejbus, nehoda, MHD, Hradec Králové, chodec, srážka, policie, doprava, Grand, ČSA, Adalbertinum, České aerolinie, Divišov, Kuklen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloš Kazimír

Naprostý souhlas s Nyky Nowak. To jsem si neuvědomil - parkující auta.........

Čtvrtek, 25. listopadu 2021, 09:43Odpovědět

Nyky Nowak

Kromě extrémní dopravy ve špičkách to tam ještě komplikují parkující vozidla (se zapnutými varovnými světly) a vozy zásobování. Jediný, koho tam ve špičce nepotkáte, jsou policajti.

Čtvrtek, 25. listopadu 2021, 09:38Odpovědět

Miloš Kazimír

Nezávidím řidičům. Ano, nevím přesně jako a co se stalo. Ale naprostá většina chodců jsou dementi - buď mají sluchátka v uších nebo čumí do mobilů, případně kombinace obojího. A ještě k tomu ta debilně specifikovaná přednost chodců na přechodech kdy vejdou na přechod a vůbec se nerozhlédnou - jsem přeci na přechodu. Naprostá většina chodců si ji vykládá jako absolutní přednost!!! Osobně jsem řidič i chodec - takže to vnímám oboustranně.

Čtvrtek, 25. listopadu 2021, 07:19Odpovědět

Trolejbus u Grandu srazil chodce na přechodu. V Hradci Králové jde o dopravně vytížené místo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.