Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecká nemocnice otevírá další covidová oddělení. Přibývá i nemocných zaměstnanců

Se stále stoupajícím počtem hospitalizovaných pacientů musí Fakultní nemocnice Hradec Králové rozšiřovat covidová oddělení. Ty postupně vznikají z několika stálých pracovišť. Podle nemocnice je také nutné omezovat některé neakutní výkony. K dnešnímu dni bylo hospitalizováno zhruba sedm desítek pacientů s potvrzeným onemocněním COVID-19.

Téměř třetina těchto pacientů je ve vážném stavu hospitalizovaná na jednotce intenzivní péče. Fakultní nemocnice se musí vypořádat i s personálně náročnou situací. „Přibývá také nemocných zaměstnanců, někteří také zůstávají doma, aby zajistili nezbytnou péči o své blízké,“ uvedl ředitel nemocnice Vladimír Palička.  

Nemocnice postupně přeměňuje své klasické jednotky na prostory, kde se zdravotníci starají o pozitivní pacienty. V současnosti se předpokládá, že další rozšiřování covidových oddělení nastane i v následujících dnech.  

„Přes veškerou naši snahu to může zasáhnout i do jiných neakutních výkonů, které budeme muset omezovat. Apelujeme na veřejnost, aby se nechala očkovat a dodržovala všechna platná nařízení, situace je opravdu velmi vážná,“ říká Palička.  

V případě Fakultní nemocnice Hradec Králové je výskyt onemocnění COVID-19 u očkovaných mnohonásobně nižší. „Pokud onemocní očkovaný, má výrazně lehčí průběh a menší riziko vážných komplikací,“ řekl mluvčí nemocnice Jakub Sochor. V případě očkovaných pacientů hospitalizovaných v Hradci Králové jde především o starší pacienty, kteří mají i další vážné onemocnění. Podle Sochora stále přibývá více mladých a neočkovaných pacientů, kteří musí bojovat s vážným stavem.  

Fakultní nemocnice Hradec Králové současně s otevíráním dalších covidových jednotek navyšuje také kapacity testování ve svém odběrovém centru. Zvyšuje také kapacitu svého očkovacího centra. 

K 22. listopadu bylo v nemocnicích v kraji hospitalizováno 241 pacientů s covidem, z toho 36 na jednotkách intenzivní péče. O nemocné s covidem v kraji pečují kromě hradecké nemocnice, také krajské nemocnice a soukromá ve Vrchlabí. V pátek 19. listopadu se v nich léčilo s covidem celkem 110 pacientů, z nichž 29 na JIP. O týden dříve v nich bylo zhruba 80 hospitalizovaných s covidem-19. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky FNHK, Hradec Králové, nemocnice, COVID-19, očkování, kapacita, oddělení, koronavirus, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice otevírá další covidová oddělení. Přibývá i nemocných zaměstnanců  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.