Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dvě běžné silniční kontroly se změnily v policejní honičku. Oba řidiči měli pozitivní test. Jeden na drogy, druhý na covid-19

V minulém týdnu se dvě běžné silniční kontroly nečekaně změnily v policejní honičku. Na jejich konci jsou dva obvinění řidiči, kterým hrozí až tři roky za mřížemi. Jeden měl pozitivní test na drogy, druhý na covid-19.

První případ řešila hlídka obvodního oddělení Dobruška. Během kontroly bezpečnosti a plynulosti silničního provozu chtěla zastavit automobil Škoda Octavia, který jel po silnici I/14 ve směru na Chábory.„Na výzvy k zastavení však řidič vozidla reagoval sešlápnutím plynu a před hlídkou ujížděl až 180kilometrovou rychlostí.  Při předjíždění dostal na mokré vozovce smyk, přejel do protisměru, kde v příkopu narazil do stromu a následně se ještě několikrát s vozidlem přetočil“, popsala vývoj situace policejní mluvčí Eliška Majerová.

Policisté následně u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Orientační test na drogy ale prokázal přítomnost THC a metamfetaminu/ amfetaminu. 31letý muž se následně podrobil i lékařskému vyšetření.

Následnou lustrací policisté zjistili, že muž není majitelem vozidla a ani nevlastní řidičské oprávnění. Po prohlídce automobilu policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla“, dodává mluvčí.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Muži hrozí za přečin neoprávněné užívání cizí věci až dva roky vězení. Nehoda je nyní v šetření rychnovských policistů a další právní kvalifikace tak bude ještě stanovena.

Další policejní honička se odehrála v Petrovicích, kde se novobydžovská hlídka rozhodla zastavit osobní vozidlo značky Suzuki ke kontrole. Řidič ale na výzvu reagoval sešlápnutím plynu. „Daleko neujel, protože po několika set metrech nezvládl levotočivou zatáčku, sjel do pravého příkopu, kde se vozidlo převrátilo na bok a zůstalo stát“, popsala nehodu policejní mluvčí Iva Kormošová.

Na 26letého řidiče musela hlídka namířit střelnou zbraň. Dechová zkouška i test na drogy muži vyšly negativní. „Co měl však pozitivní, bylo onemocnění na Covid 19, což mu ten den v podvečer potvrdila zaslaná sms“, dodala mluvčí. 
 

Z evidence následně policisté zjistili, že pár dní před tím ho jiná hlídka v centru Hradce králové přistihla za volantem zdrogovaného, měl pozitivní test na canabis. Muž při kontrole navíc předložil propadlý řidičák.

K výčtu přestupků tak muž přidal ještě neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci. „Zda se dopustil trestného činu šíření nakažlivé nemoci je předmětem dalšího šetření“, řekla mluvčí.  V případě prokázání viny mu hrozí t trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, nehoda, honička, řidič, drogy, COVID-19, doprava, silnice, vězení, Nový Bydžov, Hradec Králové, silniční kontrola, droga, Škoda Octavia, Dobruška, Suzuki

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě běžné silniční kontroly se změnily v policejní honičku. Oba řidiči měli pozitivní test. Jeden na drogy, druhý na covid-19  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.