Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mrznout začne až příští týden. Následující dny zatím nepřinesou výraznou změnu

Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu následující dny nepřinesou výrazné změny v počasí. Teploty se budou držet pod hranicí devíti stupňů a v druhé polovině týdne se přidají dešťové přeháňky. Dlouhodobá prognóza meteorologů však naznačuje, že mrznout by mohlo začít v příštím týdnu.

Po zbytek dne by mělo být v Královéhradeckém kraji převážně oblačno nebo zataženo. „Nejvyšší denní teploty od pětky k osmičce nad nulou. Při déle trvajícím slunečním svitu naměříme až 11 stupňů Celsia,“ říká Imrich Drapák z hradecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. 

Podobné počasí nás čeká i v několika následujících dnech. Zataženo bude také v úterý, kdy se může přidat mrholení a na některých místech mlha. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat do sedmičky nad nulou. 

Ve středu se začnou přidávat dešťové přeháňky, slabý déšť nebo mrholení. S oblačnou až zataženou oblohou budeme měřit od pěti do osmi stupňů Celsia. Stejně jako v pondělí se chvilkami můžou denní maxima dostat až k 11 stupňům.  

Čtvrteční odpoledne už přinese vydatnější přeháňky i déšť. Podle aktuální předpovědi nás čeká převážně oblačno až zataženo. „Nejvyšší denní teploty od pěti do devíti stupňů Celsia,“ napsal na webu ČHMU Tomáš Popelka.  

Výrazné změny nepřinese ani závěr týdne a první polovina víkendu. I zde to vypadá na oblačnou nebo zataženou oblohu s teplotami, které se nedostanou přes hranici devíti stupňů Celsia. Týdenní předpověď však naznačuje, že k ochlazení dojde v neděli. Do příštího úterý by mohla průměrná teplota přes den postupně klesnout maximálně ke třem stupňům nad nulou.  

Ohodnoť článek

Foto Alexandra | Pixabay

Štítky počasí, předpověď, týden, teplota, přeháňky, meteorolog, listopad, mráz, ochlazení, týdenní, Královéhradecký, kraj, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrznout začne až příští týden. Následující dny zatím nepřinesou výraznou změnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.