Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Muž zveřejnil nahé fotky své bývalé na internetu. Hrozí mu dva roky vězení

Na internetu jde najít skutečně všechno. Co ale nechcete v on-line světě najít, jsou vaše nahé fotky a videa. Podobný případ s policií řeší žena, které se tímto způsobem pomstil její expřítel. Tomu za jeho chování hrozí až dva roky ve vězení.

„Tento skutek není zdaleka ojedinělým případem, se kterým se královéhradečtí kriminalisté setkali. Tyto případy poukazují na nebezpečí virtuálního světa,“ říká mluvčí policie Lucie Konečná. V podobných případech nejde zaručit, že se fotografie a videa z internetu podaří odstranit úplně. Řada uživatelů je mohla stáhnout do svých počítačů a dál šířit.  

Policie proto doporučuje nikomu nahé fotografie nebo fotky se sexuální tematikou neposílat. Obecně platí, že takovou fotku bychom on-line prostředím neměli posílat ani osobě, kterou moc dobře známe. Nikdo nám nezaručí, že v budoucnu materiál nezneužije.  

V některých případech může dojít i k vydírání. Podobné problémy jsou evidentní hlavně mezi dětmi a mladšími patnácti let. Týkají se především mladých dívek. „Obvyklým scénářem bývá, že pachatel osloví svoji budoucí oběť a začne si s ní budovat důvěrný vztah. Po nějaké době vyžadují zaslání fotografií, které mají být postupem času odvážnější a odvážnější,“ říká Konečná. Pokud oběť odmítne další fotografie poslat, začne vydírání pod hrozbou zveřejnění těch prvních. 

Pokud se člověk do podobné situace dostane, neměl by propadat panice. V případě dětí je třeba obrátit se o pomoc na své rodiče. V případě dospělých je dalším logickým krokem návštěva policejní stanice.  

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto croisy | Pixabay

Štítky krimi, nahá, foto, fotografie, Internet, expřítel, pomsta, on-line, nebezpečí, posílání, vydírání, prevence, policie, Lucie Konečná, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Štefka

NAHÉ ženské tělo je druhé jméno páně

Sobota, 13. listopadu 2021, 11:03Odpovědět

Muž zveřejnil nahé fotky své bývalé na internetu. Hrozí mu dva roky vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.