Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Od pondělí budou v nemocnicích po republice pomáhat vojáci. Královéhradeckého kraje se to ale zatím netýká

Od pondělí budou pomáhat v nemocnicích kvůli epidemii covidu-19 čtyři desítky vojáků, uvedla na Twitteru armáda. První žádosti o pomoc obdrželi vojáci prostřednictvím Ústředního krizového štábu z Moravy.

Armáda se podílí na chodu takzvané Chytré karantény a trasování, další úkoly letos vojáci dostali při očkování proti covidu-19. Ministerstvo obrany v červenci v souvislosti se schvalováním odměn uvedlo, že se zvládáním koronavirové epidemie pomáhalo při nouzovém stavu 11.853 vojáků z povolání.

"Od pondělí začínají čtyři desítky vojáků pomáhat v nemocnicích. První žádosti o pomoc jsme obdrželi cestou Ústředního krizového štábu od zdravotnických zařízení z Moravy," uvedla na twitteru armáda.

Koronavirová epidemie v Česku v posledních týdnech nabírá na síle. Ve čtvrtek přibylo v Česku potřetí v týdnu přes 10.000 nových případů. Laboratoře jich potvrdily 10.395, zhruba o 2000 více než před týdnem. Hospitalizováno s covidem je podle dat ministerstva zdravotnictví 3557 lidí, zhruba stejně jako v předchozích dnech. Proti minulému čtvrtku jich je ale o devět stovek více.

Ačkoliv pandemie sílí i v Královéhradeckém kraji a stoupá počet hospitalizovaných pacientů, kteří vyžadují lékařskou péči, v nemocnicích v kraji není pomoc vojáků v tuto chvíli nutná. Například Fakultní nemocnice v Hradci Králové i nemocnice v Trutnově přistupují k omezení plánovaných neakutních operací a rozšiřují kapacity lůžek pro pacienty s covidem. Plošně platí taky zákaz návštěv na lůžkových oddělení všech nemocnic v kraji.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, nemocnice, vojáci, COVID-19, armáda, pacient, zdravotnictví, nákaza, lůžka, hospitalizace, Ústřední krizový štáb, epidemie, Morava, Twitter, Ministerstvo obrany České republiky, Česko, Armáda České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí budou v nemocnicích po republice pomáhat vojáci. Královéhradeckého kraje se to ale zatím netýká  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.