Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nevíte kam o víkendu? Připravili jsme pro vás hned několik tipů

Víkendové akce v Královéhradeckém kraji tentokrát nabídnou Svatomartinské trhy v Hradci Králové nebo Broumově. V Peci pod Sněžkou je navíc spojí s lampionovým průvodem pro děti. Můžete si taky vyrazit zabruslit na zimní stadion do Jaroměře nebo s dětmi na loutkové představení do Jičína. Na Kuksu už to bude vonět svařákem, konají se tu letošní první vánoční trhy a v Hradci Králové zase ochutnáte čerstvou rybu na hrázi v rámci výlovu rybníku Výskyt.

Na Kuksu to o víkendu už bude připomínat Vánoce. V sobotu a v neděli se tady konají první tradiční Vánoční trhy.  Program proběhne od devíti do čtyř hodin na labském nábřeží a pod hospitálem v Kuksu. Návštěvníci se nemohou těšit na pestrou nabídku gastronomických specialit, tradičních řemeslných výrobků a ukázky lidových řemesel. Vstup pouze po předložení dokladu O-N-T (očkování, prodělání nemoci, negativní test).

Oslavy svatého Martina budou pokračovat v sobotu 13. listopadu v Peci pod Sněžkou. Chystá se tu lampionový průvod, který odstartuje v 17:00 od školy a vydá se ke kapličce u chaty Amor. Lampiony si vezměte vlastní. Čaj pro děti a svařák pro dospělé je zajištěn a v rámci akce je možné si objednat i Svatomartinské menu.

Svatomartinská slavnost se v sobotu 13. listopadu koná v Broumově. Program bude probíhat od 15 do 19 hodin v Ulitě a na zahradě Ulity, kam o půl sedmé dorazí i svatý Martin na bílém koni. Děti si tu můžou vyrobit tričko, lucerničku nebo se naučí péct martinské rohlíčky. Dospělí si mohou objednat svatomartinskou večeři a víno.

Taky v Hradci Králové se konají tradiční Martinské trhy. V Adalbertinu a okolí od 9 do 16 hodin. Na trzích bude možno zhlédnout i si zakoupit užitkovou i dekorativní keramiku, vánoční ozdoby, prostírání a dekorace, malované sklo, výrobky ze dřeva, kůže, proutí, skla, kovu, včelího vosku, vitráže, svíčky, batiku, patchwork, drobné i větší dárky z přírodních materiálů a další výrobky lidové tvorby. Nebudou chybět ani textilní a dřevěné hračky, polštářky, čepice, šátky, kabelky, kapsáře, aranže z přírodních materiálů, šperky a bižuterie a kupa drobností jen tak pro radost.

O víkendu bude počasí na draka. Teploty do desítky s přeháňkami

Nadcházející víkend nenabídne příliš atraktivní počasí. Pokud přemýšlíte nad rodinným výletem, lepší bude pravděpodobně neděle. Ta by podle meteorologů mohla vydržet bez přeháněk a deště. Nejvyšší teploty pak nepřekročí hranici deseti stupňů.

Sportovci nebo rodiny s dětmi mohou vyrazit na zimní stadion v Jaroměři. Tady se v sobotu i v neděli koná veřejné bruslení. V sobotu od 15:15 a v neděli od 14.00. Plné vstupné za třicet korun, zlevněné za dvacet korun. Vstup na stadion bude povolen pouze při dodržení aktuálních pandemických opatření.

O nespokojeném kohoutkovi, tak se jmenuje pohádka, kterou pro diváky od tří do sta let chystá loutkový soubor Srdíčko. Představení je od dvou hodin a rezervace vstupenek probíhá v Městském informačním centru na Valdštejnově náměstí v Jičíně, prodej pouze na místě před začátkem představení. Vstupné 50 Kč a kontrolovat se bude bezinfekčnost.

V sobotu bude taky možné ochutnat čerstvou rybu přímo na hrází. Od 9 do 12.30 se koná výlov rybníku Výskyt v Hradci Králové. Zaparkovat je možné na odstavné ploše za hájovnou U Dvou Šraňků.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, víkend, tipy, kultura, Svatomartinské trhy, bruslení, divadlo, děti, lampiony, výlov, vánoční trhy, Kuks, Hradec Králové, Jičín, Broumov, Jaroměř, Pec pod Sněžkou, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevíte kam o víkendu? Připravili jsme pro vás hned několik tipů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.