Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Alespoň jednu dávku očkování má 70 procent republiky. V kraji je kompletně naočkováno 55 procent lidí

Alespoň jednu dávku očkování má v České republice 70 procent lidí. Kompletní proočkovanost v celé zemi se pohybuje na 68 procentech. Za poslední týden se naočkovalo téměř čtvrt milionu lidí. V Královéhradeckém kraji má dvě dávky očkování 305 tisíc lidí.

Česká republika v těchto dnech překonala hranici, kterou v minulosti odborníci považovali za minimální. Je však třeba upozornit, že Chytrá karanténa vychází z faktu, že se jedná pouze o dospělé lidi. V případě populace od 12 let je celorepublikově naočkováno 66 procent obyvatel. Z kompletně všech obyvatel České republiky je naočkováno 57,5 procenta.  

Konkrétně v Královéhradeckém kraji je v tuto chvíli naočkováno 55 procent všech obyvatel. Kompletně dokončené očkování má 305 tisíc lidí. V regionu bylo celkem aplikováno 656 tisíc dávek vakcíny. Aplikováno bylo i 23 tisíc takzvaných posilujících dávek.  

Situace v Královéhradeckém kraji se zhoršuje 

V Královéhradeckém kraji přibývá po tři dny přes 300 potvrzených případů koronaviru denně. Naposledy byly takto veliké denní nárůsty v regionu patrné v druhé polovině března letošního roku. Tento týden bylo nejvíce pozitivních testů vyhodnoceno v úterý. Celkem šlo o 419 pozitivních lidí.  

Podle ministerstva se nákaza šíří nejvíce v okresu Hradec Králové. Naopak nejméně se rozšiřuje na Náchodsku.  

Ačkoliv se pandemie v Královéhradeckém kraji šíří stále velice pomalu, stoupá počet hospitalizovaných pacientů. Některé nemocnice už dokonce omezují plánované neakutní operace. Jde například o Fakultní nemocnici Hradec Králové. 

„Do minulého týdne zajišťovala péči o pacienty s COVID-19 Klinika infekčních nemocí a KARIM, následně jsme pro pacienty otevřeli jedno oddělení urologické kliniky. Dnes otevíráme další lůžka pro tyto pacienty na plicní klinice,“ řekl ředitel hradecké nemocnice Vladimír Palička.  

Plánované výkony 5. listopadu omezila například i nemocnice v Trutnově, kterou zřizuje Královéhradecký kraj. „Je to operativa na velkých operačních sálech. Většinou pod celkovou anestezií,“ potvrdila Hradecké Drbně mluvčí zdravotnického holdingu Lucie Chytilová.   

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNOL | Zdroj ČTK

Štítky očkování, ČR, Chytrá karanténa, statistika, vakcína, Česká, republika, Královéhradecký, kraj, nemocnice, procento, populace, obyvatel, Česko, Královéhradecký kraj, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alespoň jednu dávku očkování má 70 procent republiky. V kraji je kompletně naočkováno 55 procent lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.