Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pokusil se do vězení propašovat drogy v časopise s křížovkami. Tajenku nakonec vyluštila vězeňská služba

Opravdu netradiční způsob distribuce drog zvolil osmatřicetiletý muž, který se pokusil propašovat do valdické věznice na Jičínsku pervitin. Balíček s drogou ukryl mezi křížovky v časopise a poslal ho poštou jedenatřicetiletému vězni. Plán mu překazila vězeňská služba.

Na jaře tohoto roku muž zásilku poslal bez uvedení jména odesílatele. Balíček obsahoval krom jiného i časopis s křížovkami.„Ty však nebyly jedinou zábavou, která měla vězni krátit dlouhou chvíli. Na straně číslo dvacetjedna byly vlepeny výstřižky textu, pod kterými měl odsouzený schované „překvapení“ – necelých 50 mg pervitinu,“ popsala originální zásilku mluvčí policie pro Jičínsko a Rychnovsko Eliška Majerová.

K vyluštění křížovky nakonec nedošlo, protože tajenku během kontroly s předstihem odhalila vězeňská služba a případ předala policii. „Policejní komisař jičínského oddělení obecné kriminality podal státnímu zástupci Okresního státního zastupitelství Jičín návrh na podání obžaloby proti 38letému muži, který je obviněný ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu,“ dodává Majerová. Pokud se muži vina prokáže, hrozí mu až pět let ve vězení.

Věznice ve Valdicích patří k nejtěžším českým káznicím, trest si v ní odpykává více než tisíc vězňů a nejde zdaleka o první případ, kdy se sem někdo pokusil drogy propašovat. Něco podobného řešili policisté i v roce 2008, kdy si odsouzený muž nechal poslat pervitin od svého syna. Poštovní zásilku s drogou ale vězeňská služba zajistila.

Obvinění bývají často velmi vynalézaví a tak v minulosti řešila Valdická věznice i pokus poslat drogy ve ztužených a upravených obálkách. Policie Královéhradeckého kraje tehdy navrhla obžalovat celkem 15 lidí. „Skupina pracovala organizovaně s cílem dopravit do valdické věznice zneužitelná léčiva i omamné a psychotropní látky a ty posléze distribuovat dalším odsouzeným. Podle našich zjištění se osoby měly dopustit celkem 19 skutků,“ řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KŘP Královéhradeckého kraje | Zdroj KŘP Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, Jičínsko, věznice, drogy, pašování, křížovky, vězeňská služba, trest, Valdice, Jičín, policie, obvinění, pervitin, droga, Vězeňská služba České republiky, časopis, metamfetamin, okres Jičín, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokusil se do vězení propašovat drogy v časopise s křížovkami. Tajenku nakonec vyluštila vězeňská služba  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.