Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

V počasí velké změny nečekejme. Celý týden budeme měřit kolem osmičky nad nulou

Prakticky celý tento týden bude v Královéhradeckém kraji stejné počasí. S většinou zataženou oblohou budeme měřit maximálně deset stupňů Celsia. Noční teploty budou pravidelně klesat jen mírně nad bod mrazu.

Po zbytek dne bude na východě Čech převážně zataženo až oblačno. Ojediněle se přidají přeháňky. V Krkonoších to může být dokonce i sníh. „Nejvyšší denní teploty se dnes budou pohybovat od šesti do devíti stupňů. Na horách kolem nuly až plus čtyř,“ řekl za hradeckou pobočku meteorologů Tomáš Popelka.  

Úterní ráno nabídne nízkou oblačnost nebo mlhu. Na některých místech Královéhradeckého kraje se může objevit i námraza. Odpoledne se budou teploty pohybovat do sedmičky k desítce nad nulou. Výjimkou budou místa s nízkou oblačností, zde se bude teplota pohybovat kolem pěti stupňů.  

Alespoň na první pohled bude o něco lépe vypadat středa. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu bude jasno nebo polojasno. Po ránu se objeví mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty budou prakticky na stejných hodnotách jako v úterý.  

Teplotně bude velice podobný i čtvrtek. Denní maxima se dostanou k sedmičce nad nulou. V Královéhradeckém kraji bude většinou zataženo s nízkou oblačností nebo mlhou. Podle meteorologů může chvílemi vykouknout i slunce. V tu chvíli by se teplota mohla dostat až na deset stupňů.   

Prakticky stejně na tom bude i pátek, sobota a také neděle. Průměrné denní teploty se budou držet kolem osmičky nad nulou, v noci naměříme kolem plus dvou stupňů. Ochlazení přijde až v následujícím týdnu, kdy v noci začne mrznout. 

Ohodnoť článek

Foto Szabolcs Molnar | Pixabay

Štítky počasí, listopad, týden, teplota, ČHMU, meteorolog, noc, teploty, oblačno, zataženo, průměrné, podzim, Královéhradecký kraj, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V počasí velké změny nečekejme. Celý týden budeme měřit kolem osmičky nad nulou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.