Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Teploty se o víkendu nedostanou nad 10 stupňů. Na horách může sněžit

Víkend v Královéhradeckém kraji nabídne tradiční podzimní počasí. Denní teploty se budou držet kolem devítky nad nulou. Naopak v noci mohou na některých místech klesnout pod bod mrazu. V neděli se mohou přidat i dešťové nebo sněhové přeháňky.

V sobotu bude převážně skoro jasno. Ničím výjimečná nebude nízká oblačnost nebo mlha. Po ránu i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty se během první poloviny víkendu dostanou k 7 až 10 stupňům. „Při déle trvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem pěti stupňů,“ řekl Dušan Čičman z hradecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.  

Noční teploty v noci ze soboty na neděli mohou klesnout i k mínus dvojce. Druhá polovina víkendu bude převážně oblačná. Po ránu se opět přidají mrznoucí mlhy. Postupem dne bude přibývat i oblačnosti. Nakonec se místy vyskytnou i přeháňky. V nižších polohách dešťové, na horách v a polohách nad 1000 metrů nad mořem i sněhové. Nejvyšší teploty se v neděli dostanou mezi 6 až 10 stupňů.  

Aktuální týdenní předpověď Českého hydrometeorologického ústavu neslibuje žádné výrazné změny. Prakticky celý příští týden se budou průměrné denní teploty pohybovat někde kolem 9 stupňů Celsia. Naopak v noci klesnou mezi nulu až pět stupňů nad bodem mrazu. Od úterý by to mohlo být v Královéhradeckém kraji dokonce i bez deště.  

Ohodnoť článek

Foto JayMantri | Pixaby

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorologové, Královéhradecký, kraj, sníh, přeháňky, listopad, hory, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teploty se o víkendu nedostanou nad 10 stupňů. Na horách může sněžit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.