Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V říjnu na silnicích v hradeckém kraji zemřelo sedm lidí. Meziročně je to o pět více

V říjnu zemřelo při dopravních nehodách na silnicích v Královéhradeckém kraji sedm lidí, o pět více než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 36 životů, což je více než za celý loňský rok. V roce 2020 při nehodách v kraji zemřelo 25 lidí, v roce 2019 bylo obětí nehod na silnicích 48.

Nejtragičtější říjnová nehoda se dvěma mrtvými se stala 22. října na silnici I/16 u obce Holín na Jičínsku. Po čelní srážce s nákladním vozem zemřela sedmačtyřicetiletá řidička osobního automobilu a její devětapadesátiletý spolujezdec.

Dva lidé nepřežili střet nákladního s osobním vozem na Jičínsku

Řidička osobního automobilu a její spolujezdec nepřežili dnes vpodvečer střet svého auta s nákladním vozem. Nehoda se stala na silnici 1/16 u obce Holín na Jičínsku. Komunikace byla během vyšetřování nehody uzavřena, policie odkláněla dopravu na...

První tragická nehoda uplynulého měsíce se stala 2. října na silnici mezi Bělečkem a Krňovicemi na Hradecku, kde havarovala a na místě zemřela dvaatřicetiletá motocyklistka. Na následky havárie osobního auta v Kosičkách na Hradecku zemřela 9. října čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně.

V Trutnově 15. října zemřel cyklista, kterého srazilo osobní auto. Po sražení autem zemřel cyklista i 25. října v Hradci Králové. V sobotu 30. října zemřel u Jaroměře na Náchodsku po srážce s dodávkou šestačtyřicetiletý motocyklista.

Podzim je rizikovým obdobím pro chodce. Podílí se na tom nárůst dopravy a špatná viditelnost

Každou pátou obětí a téměř každou třetí těžce zraněnou osobou v silničním provozu je během října a listopadu chodec. Důvodů proč těchto nehod přibývá je několik. Hlavními rizikovými faktory jsou snížená viditelnost během ranní a odpolední...

Celkem se v říjnu na silnicích v kraji stalo 473 nehod, což bylo o 81 více než loni. Při nehodách bylo šest lidí zraněno těžce a 76 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 32,2 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo pátek 22. října, celkem 26.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, říjen, 2021, Královéhradecký, kraj, statistika, nehodovost, doprava, silnice, havárie, Královéhradecký kraj, automobil, okres Jičín, Holín, Trutnov, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V říjnu na silnicích v hradeckém kraji zemřelo sedm lidí. Meziročně je to o pět více  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.