Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Středoškoláci v roli filmařů. V rámci soutěže chtějí školu ukázat svýma očima

STUDOKA - tak se jmenuje video soutěž, díky které se středoškolští studenti mohou na chvíli proměnit v režiséry, scénáristy a herce v jednom. Jejich úkolem je natočit krátký snímek, ve kterém prezentují svoji školu a třeba díky tomu i nalákají budoucí zájemce o studium. Videa pak bude hodnotit odborná porota a autory nejlepších snímků čeká zajímavá odměna.

Mladí filmaři mají za úkol v minutovém videu zachytit školu svýma očima a s dávkou humoru ukázat důvody, proč by si ji například deváťáci měli vybrat ke svému dalšímu studiu. „Pro výběr školy totiž hraje důležitou roli i vnitřní atmosféra školy. To právě studenti umí skvěle vyjádřit,“ doplnil náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek.

Navíc se díky tomu studenti mohou rozvíjet v oblasti audiovizuální tvorby nad rámec běžných výukových metod, což může v budoucnu ovlivnit jejich profesní směřování.

Ačkoli loňský ročník výrazně ovlivnila covidová pandemie, akce se setkala s velkým zájmem studentů. Letošní, v pořadí už třetí ročník, přináší proto řadu novinek. Jednou z nich je spolupráce s profesionály z řad filmařů. „Žáci mohou využít konzultace s profesionálními tvůrci, kteří je provedou celým procesem tvorby a zkonzultují s nimi základní námět, bodový scénář a techniku, na kterou budou natáčet“, řekla ředitelka centra podpory uměleckých aktivit Martina Erbsová.

Soutěžící mohou svá videa posílat do 30. listopadu. O finalistech rozhodne odborná komise. Výsledky se pak budou vyhlašovat 15.prosince a medailisté obdrží hodnotné ceny.

Autoři divácky nejúspěšnějšího snímku vyhrají zážitkový den ve vybaveném filmovém studiu v Centru uměleckých aktivit Impuls Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký, kraj, studenti, soutěž, filmaři, video, Hradec Králové, Impuls, kamera, škola, filmař, studium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středoškoláci v roli filmařů. V rámci soutěže chtějí školu ukázat svýma očima  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.