Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do zákaznického centra ČEZ v Hradci Králové dorazily desítky lidí. Většina z nich z Bohemia Energy

Zákaznické centrum společnosti ČEZ Prodej na Riegrově náměstí v Hradci Králové dnes eviduje velký zájem zákazníků o změnu dodavatele energií. Zatímco před polednem bylo v centru asi 25 zákazníků, kolem 13:00 jich bylo již asi 40. Zájem začal růst poté, co ukončení činnosti oznámila Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v Česku.

"Otevřeno máme sedm přepážek a budeme je posilovat. Hodinu po poledni lidé čekali už i v předsálí zákaznického centra," řekla regionální mluvčí skupiny ČEZ Šárka Lapáčková Beránková. Uvedla, že ČEZ je jako takzvaný dodavatel poslední instance připraven postarat se o všechny odběratele v případě problémů jejich dosavadního dodavatele. Zvýšený zájem o změnu dodavatele centrum na Riegrově náměstí eviduje již řadu dní.

Zákazníci, které zasáhly problémy jejich dodavatele, by měli podle mluvčí zůstat v klidu, pracovníci ČEZ se s nimi spojí. "Podnikáme nyní všechny kroky k tomu, abychom se postarali o klienty konkurence, která má problémy. Lidé se nemusejí bát, že by byli od dodávek elektřiny odstřiženi. Nemusejí nám volat ani chodit na naše pobočky," uvedla mluvčí.

Skupina Bohemia Energy se zhruba 900 tisíci odběrných míst se rozhodla ukončit podnikatelskou činnost a dodávky elektřiny a plynu zákazníkům společností Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie.

Dodavatel poslední instance je nástrojem, který chrání spotřebitele v případě úpadku dodavatele energií. Nastupuje okamžitě a energie od něj lidé mohou odebírat nejdéle půl roku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Hájek

Štítky ČR, energie, ČEZ, Hradec Králové, Bohemia Energy, ČEZ Prodej, Česko, Riegrovo náměstí (Semily), Europe Easy Energy a.s., Energie ČS, Comfort Energy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do zákaznického centra ČEZ v Hradci Králové dorazily desítky lidí. Většina z nich z Bohemia Energy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.