Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Očkovací centrum v hradeckém Atriu skončilo. Bez registrace začala očkovat nemocnice

Očkovací centrum, které fungovalo v obchodním centru Atrium v Hradci Králové skončilo. Poslední vakcína zde byla naočkována v pátek odpoledne. Centrum se otevřelo v červenci. Za tu dobu zde bylo aplikováno téměř pět tisíc dávek vakcín. Místo Atria mohou nově lidé pro očkování bez registrace do Fakultní nemocnice Hradec Králové.

„Centrum v Atriu sloužilo především lidem, kterým z různých důvodů nevyhovovala nutnost registrace předem, část z nich v centru také dostala druhou dávku vakcíny. Nyní mohou bez registrace dorazit do Očkovacího centra v areálu Fakultní nemocnice Hradec Králové,“ uvedl vedoucí Očkovacího centra Fakultní nemocnice Hradec Králové Pavel Kosina

Pro očkování bez registrace mohou zájemci do budovy číslo 10, kde se nachází Pavilon interních oborů. Otevřeno je každý všední den od 15:30 do 19:30.  

Očkování bez registrace je určeno všem pacientům starších 16 let. Mladší zájemci se prozatím musí registrovat a na očkování přijít se svým zákonným zástupcem. Všechna zdravotnická zařízení v Královéhradeckém kraji očkují vakcínou od firmy Pfizer/Biontech. 

Třetí dávku vakcíny nemá v kraji ani tisíc lidí  

Od začátku letošního roku bylo v Královéhradeckém kraji aplikováno téměř 618 tisíc dávek vakcíny. Podle informací ministerstva zdravotnictví má kompletní očkování dvěma dávkami dokončeno 301 tisíc lidí. To odpovídá zhruba 55 procentům obyvatel Královéhradeckého kraje.  

Většina z kompletně naočkovaných lidí je starší 30 let. Do této věkové hranice má dvě dávky pouze 42 tisíc lidí. Třetí (neboli posilující) dávku má v kraji jen 724 lidí.  

Aktuální šíření nákazy COVID-19 v Královéhradeckém kraji je naprosto minimální. Nejméně se nemoc šíří na Náchodsku, nejvíce na Hradecku.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky FNHK, Atrium, očkovací, centrum, Hradec Králové, vakcína, registrace, rezervace, on-line, COVID-19, koronavirus, očkovací centrum, očkování, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Pfizer, BioNTech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v hradeckém Atriu skončilo. Bez registrace začala očkovat nemocnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.