Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Varování před nízkými teplotami. O víkendu naměříme pod bodem mrazu

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před nízkými teplotami. To bude v platnosti od dnešní půlnoci až pondělního rána. O víkendu se mohou dostat teploty pod bod mrazu v celém Královéhradeckém kraji.

„V noci a ráno se očekává mráz, který může poškodit vegetaci, zejména rajčata a dýně,“ říká meteorolog hradecké pobočky Imrich Drapák. Zároveň dodává, že nízké teploty mohou poškodit především zeleninu, nízké rostliny. Ty je dobré přikrýt světlou netkanou textilií.  

Dnes v noci klesnou teploty mezi čtyři až jeden stupeň nad nulou. „Během soboty očekáváme jasnou nebo skoro jasnou oblohu. Ráno ojediněle mlhy,“ dodal Drapák. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi 11 až 14 stupňů Celsia.  

Pod nulu se rtuť teploměru dostane v noci na neděli. I v nižších polohách mohou teploty klesnou ke třem až mínus jednomu stupni. Prakticky stejně to pak bude vypadat i v noci na pondělí. Maximální denní teploty se v neděli dostanou ke 14 stupňům. 

Týdenní předpověď od pondělí slibuje průměrné noční teploty kolem tří stupňů nad nulou. Denní se budou pohybovat kolem hranice deseti stupňů.  

Ohodnoť článek

Foto ArtTower | Pixabay

Štítky počasí, mráz, říjen, předpověď, varování, ČHMU, Královéhradecký, kraj, meteorolog, mrazík, teploty, zima, Český hydrometeorologický ústav, Královéhradecký kraj, teplota tání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Varování před nízkými teplotami. O víkendu naměříme pod bodem mrazu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.