Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Pohonné hmoty skokově zdražily. V kraji je nejlevnější nafta v Hradci Králové

Pohonné hmoty v České republice za poslední týden skokově zdražily. V Královéhradeckém kraji stojí litr benzínu průměrných 34,35 koruny. Nafta je o něco levnější. Tu motoristé pořídí za 32,68. Nejlevnější pohonné hmoty v regionu jdou sehnat v Hradci Králové a Jaroměři.

Palivo v České republice zůstává nejdražší za posledních sedm let. Podobné peníze za něj řidiči platili naposledy v prosinci roku 2014. V novodobé historii byl nejdražší benzín v roce 2012. Litr vyšel na víc než 38 korun za litr. Nafta tenkrát stála v průměru 37 korun.  

Podle odborníků se dá očekávat, že cena benzínu i nafty bude v několika dalších týdnech opět růst. „V říjnu očekáváme další růst cen benzínu i nafty o více než korunu na litr. Důvodem je zvýšení cen ropy Brent na současných 82 dolarů (asi 1800 Kč) za barel,“ vysvětluje analytik společnosti Finlord Boris Tomčiak. Od počátku roku už ropa zdražila o více než 60 procent. Kvůli růstu ceny zemního plynu se dá očekávat, že rychleji poroste cena nafty.  

Nejlevnější pohonné hmoty jsou v Jaroměři a Hradci Králové 

Podle serveru ceskybenzin.cz, který dlouhodobě monitoruje ceny pohonných hmot na čerpacích stanicích v České republice, je nejlevnější v Jaroměři a Hradci Králové.   

Pro naftu se řidičům vyplatí zajet na Rašínovu třídu v Hradci Králové. Litr zde vyjde na 30,10 koruny. Pod třicetikorunovou hranicí se drží nafta i v Holické ulici. Naopak benzín lze nejlevnější natankovat v Hradecké ulici v Jaroměři. Zde stojí litr 31,70 koruny. Druhým nejlevnějším místem pro tankování benzínu je opět Rašínova třída v Hradci Králové.  

Celorepublikový průměr udává 34,60 koruny za litr Naturalu 95 a 32,91 koruny za litr nafty.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rudy and Peter Skitterians | Pixabay | Zdroj ČTK

Štítky benzín, nafta, pohonné, hmoty, benzínka, čerpací, stanice, cena, Královéhradecký, kraj, Hradec Králové, Jaroměř, pohonné látky, motorová nafta, Česko, Královéhradecký kraj, Finlord, s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohonné hmoty skokově zdražily. V kraji je nejlevnější nafta v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.