Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VOLBY 2021: O volby z auta byl v Královéhradeckém kraji minimální zájem. V Hradci Králové volilo 21 lidí

, aktualizováno 6. října 2021, 21:56

V Královéhradeckém kraji dnes odvolilo z auta 37 lidí, nejvíce tohoto způsobu hlasování využili voliči v okrese Hradec Králové. Hlasování na tzv. drive-in stanovištích bylo určené pro lidi v karanténě či v izolaci kvůli onemocnění covid-19. Drive-in hlasování se v kraji obešlo bez větších komplikací. Zájem o hlasování na těchto stanovištích byl menší než loni při krajských volbách.

V okrese Hradec Králové dnes využilo možnosti volit z auta 21 lidí, v okrese Náchod pět, na Rychnovsku a Trutnovsku shodně čtyři a Jičínsku tři voliči, uvedlo po skončení hlasování hejtmanství.

Při loňských volbách do kraje a v některých obvodech i do Senátu využilo hlasování z auta v Královéhradeckém kraji 190 lidí. Epidemická situace byla ale loni touto dobou horší než nyní, více lidí bylo v karanténě či izolaci.

Voliči v izolaci nebo karanténě, kteří nemají možnost přijet na speciální volební místo a hlasovat z auta, mohou požádat na telefonním čísle 607 029 662 o hlasování do zvláštní přenosné volební schránky. Hlásit se mohou až do čtvrtečních do 20:00. "O hlasování do zvláštní přenosné volební schránky zažádalo v celém Královéhradeckém kraji 11 lidí," řekla Martina Svatoňová z kanceláře hejtmana.

Zvláštní volební komise s přenosnou schránkou je podle ní také připravena zajistit ve čtvrtek volby v sociálních zařízeních, která by se dostala kvůli nákaze do karantény. V Královéhradeckém kraji podle dostupných informací žádné pobytové zařízení v karanténě kvůli šíření covidu-19 k dnešní 16:30 nebylo.

Královéhradecký kraj připravil ve spolupráci s městskými úřady a armádou v regionu pět drive-in stanovišť.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, volby, sněmovna, koronavirus, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, karanténa, Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Trutnov, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: O volby z auta byl v Královéhradeckém kraji minimální zájem. V Hradci Králové volilo 21 lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.