Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Knižní veletrh v Hradci Králové nabídne přednášky i velkolepou výstavu

Po roční pauze se do Hradce Králové vrací Knižní veletrh. Ten se bude konat v budově Univerzity Hradec Králové v rámci XXV. ročníku Týdne knihoven. Ten se uskuteční 6. října od 9:00 do 17:00.

„Veletrh je určen pro širokou veřejnost a je příležitostí, jak si prohlédnout a případně za veletržní ceny získat nově vydané tituly pro obohacení poznání, studium i volnočasové aktivity,“ řekla ředitelka Univerzitní knihovny Univerzity Hradec Králové Marie Otavová.  

Kromě knih a publikací přináší veletrh i celou řadu přednášek. Ve 14:00 se v aule UHK představí doktor Tomáš Burda, spoluautor publikace Český historický atlas, kapitoly z dějin 20. století, který je hlavním výstupem projektu Historického ústavu Akademie věd ČR. Součástí hlavního programu bude i výstava.   

„Od 15:00 bude aula UHK patřit dosud nejúspěšnějšímu a nejnáročnějšímu výstavnímu projektu Muzea Východních Čech v Hradci Králové, a to výstavě Uprostřed Koruny české - Gotické a raně renesanční umění východních Čech 1250 – 1550, která získala první místo v Národní soutěži muzeí Gloria Musaealis 2020 v kategorii nejúspěšnější výstava roku,“ popisuje další bod programu mluvčí Univerzity Hradec Králové Jakub Novák.  

Na výstavu se podařilo dostat několik unikátních předmětů z Polska, Rakouska i Německa. Samotnou výstavu a celý projekt s ní spojený představí doktorka Helena Dáňová a kurátorka výstavy Markéta Pražáková.  

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto stavbaroku.cz

Štítky UHK, knižní veletrh, univerzita, Hradec Králové, Týdne knihoven, přednáška, výstava, vzdělání, společnost, Univerzita Hradec Králové, projekt, knihovna, Akademie věd České republiky, Jakub Novák, Markéta Hejkalová, Muzeum východních Čech, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knižní veletrh v Hradci Králové nabídne přednášky i velkolepou výstavu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.