Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet zachycených nákaz ve školách v hradeckém kraji je pod republikovým průměrem

Plošné screeningové testování v Královéhradeckém kraji zachytilo na základních školách 6,1 pozitivních případů covidu-19 na 100.000 testů nahlášených ze škol v regionu a na středních školách rovných osm nakažených na 100.000 testů. Počet testů na ZŠ v kraji byl celkem 130.682 a na SŠ 37.435, plyne z údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). Královéhradecký kraj z plošného testování na ZŠ vyšel jako třetí nejlepší v republice po Pardubickém a Libereckém kraji a na SŠ jako čtvrtý nejlepší po Libereckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Incidence, tedy počet pozitivních na 100.000 testů, je v ČR na základních školách 11,8 a na středních školách 20,6. Podle ministerstva zdravotnictví počet potvrzených případů ve školách odpovídá trendu šíření nákazy v celé populaci a není dramatický.

Plošné screeningové testování ve školách stanovilo ministerstvo zdravotnictví na 1. či 2. září, a dále na 6. a 9. září. Většina škol v Královéhradeckém kraji sáhla po antigenních testech. V případě pozitivity těchto testů přišel na řadu ještě kontrolní PCR test. Některé školy v kraji testovaly rovnou přesnějšími PCR testy.

V Královéhradeckém kraji do základních a středních škol nastoupilo zhruba 73.000 žáků. Testování ve školách v Královéhradeckém kraji se podle dostupných informací obešlo bez komplikací.

Královéhradecký kraj od jara trvale patří mezi regiony s nejnižším šířením nákazy. Incidence, tedy počet nakažených na 100.000 obyvatel za posledních sedm dní, byla dnes v kraji na hodnotě 16, stejně jako v úterý a v pondělí. Republikový průměr k dnešku činil 25 případů za sedm dní na každých 100.000 obyvatel, vyplynulo z dat ministerstva zdravotnictví.

Podle ministerstva se nyní nákaza v kraji nejvíce šíří v okrese Rychnov nad Kněžnou, kde za posledních sedm dní přibylo na 100.000 obyvatel zhruba 33 nákaz. V okresech Náchod, Hradec Králové a Trutnov podle tohoto přepočtu přibylo zhruba 22, 13 a 11 nakažených. Nejlépe v kraji je na tom okres Jičín, kde bylo zjištěno za posledních sedm dní na 100.000 obyvatel zhruba pět nakažených.

V Královéhradeckém kraji s téměř 549.400 obyvateli dosud zdravotníci podali 607.177 dávek vakcíny. Alespoň jednu dávku očkování k úterku 14. září dostalo 312.195 obyvatel kraje. Zdravotníci do úterního večera podali 294.982 druhých dávek, vyplynulo z dnešních dat ministerstva zdravotnictví.

Od začátku pandemie se v kraji nakazilo 105.170 lidí. Z nemoci se vyléčilo 103.333 lidí a 1812 zemřelo, uvedlo dnes ministerstvo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky ČR, školy, koronavirus, testování, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, infekční onemocnění, střední škola, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Moravskoslezský kraj, Zlínský kraj, P

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet zachycených nákaz ve školách v hradeckém kraji je pod republikovým průměrem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.