Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecké koupaliště Flošna zavírá. Má za sebou nejhorší sezónu historie

Ve čtvrtek 16. září otevře koupaliště Flošna v Hradci Králové naposledy. V 19:00 oficiálně skončí letošní koupací sezóna. Město přiznalo, že se jednalo o nejslabší sezónu za 12 let fungování areálu. Nepřálo počasí a nepomohla ani koronavirová opatření.

Za letošní rok navštívilo koupaliště 58 tisíc návštěvníků. Hradecké koupaliště zahájilo sezónu 4. června. „Jedná se o nejnižší návštěvnost za celých 12 let provozu. Do letošního roku byla nejhorší sezóna v roce 2014 se 70 017 návštěvníky,“ řekl vedoucí Flošny Jan Konvalinka. Naopak nejúspěšnější sezónu koupaliště zažilo v roce 2018, kdy dorazilo téměř 120 tisíc lidí. 

Nejsilnějším měsícem byl paradoxně červen, kdy dorazilo přes 20 tisíc návštěvníků. Během prázdnin koupání nepodporovalo počasí. Teplota v areálu koupaliště během léta ani jednou nepřesáhla hranici 30 stupňů ve stínu. Celkově byly v této sezóně pouze čtyři jasné dny s teplotou přes 30 stupňů, a to v červnu.  

V porovnání s předchozími lety jde skutečně o podprůměrné teploty. V roce 2019 bylo tropických dnů 20, v roce 2018 23 a v roce 2015 dokonce 29. 

„Nepřízeň počasí ale přála Wellness studiu Flošna, které dosáhlo rekordní srpnové návštěvnosti, a to 2 659 osob. Byla tak překonána nejvyšší dosavadní srpnová návštěvnost o 40 procent,“ řekla ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové Jaroslava Bernhardová

Za neúspěšnou sezónu může do jisté míry i situace spojená s pandemií COVID-19. Lidé museli dodržovat celou řadu vládních opatření. Jedním z nich byla i povolená kapacita, která odpovídala polovině maximálního počtu lidí, kteří se do areálu vejdou. Nutné bylo prokazovat bezinfekčnost nebo předkládat čestná prohlášení. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SNHK

Štítky koupaliště, Flošna, Hradec Králové, sezóna, léto, statistika, COVID-19, koronavirus, historie, nejhorší, slabá, Jan Konvalinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Štefka

Poděkujte vládním hysterickým a presudofašistickým, bezdůvodným opatřením. Sám bojkotuji akce pro nadřazené rasy s covid passy.

Středa, 15. září 2021, 19:57Odpovědět

Hradecké koupaliště Flošna zavírá. Má za sebou nejhorší sezónu historie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.