Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Dvoře Králové se natáčí seriál. Ode dneška můžete filmaře potkat v zoologické zahradě

Filmaři a tvůrci nového seriálu budou tento týden natáčet v Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem. Provoz zoologické zahrady omezen nebude, ale kromě zvířat budou lidé sledovat i známé herce a štáb. V zoologické zahradě budou od úterý 14. do pátku 17. září.

Natáčení seriálu se bude do areálu zahrady vracet pravidelně. První klapka padla minulý týden. Do pátku se bude štáb pohybovat především u Neumanovy vily, u Ptačího světa a Vodních světů. Provoz zoologické zahrady zůstává bez omezení. Případné uzavírky jednotlivých částí budou jen krátkodobé. 

Do natáčení se mohou zapojit i sami návštěvníci. Filmový štáb hledá komparzisty do velkých skupinových rolí. V hledáčku jsou ženy, muži, ale i děti ve věku od jednoho roku do 70 let. Mohou se hlásit i celé rodiny. V případě zájmu stačí napsat na e-mail castinghradec@seznam.cz a do předmětu napsat zoo.  

V některých výbězích návštěvníci narazí jen na techniku. Například k zebrám, žirafám nebo nosorožcům se v posledních dnech umístilo několik kamer a mikrofonů. „Ačkoli některá místa bude třeba dočasně obejít a později se k nim vrátit, věřím, že si návštěvníci natáčení užijí s námi,“ řekl herec David Gránský.  

Dědička rodinné firmy dá přednost zoologické zahradě  

Hlavní hrdinkou seriálu je Sidonie Anna Novotná, která neposlechne své rodiče a místo na studia v LA vyrazí za svým snem. Chce se stát ošetřovatelkou v zoologické zahradě. Ačkoliv své rodině tvrdí, že je v Americe, pracuje v Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem.  

„Sid je milá, upřímná holka, která si jde za svými sny, a to i přes zákaz rodiny, protože ji ve všem tak úplně nepodporuje. Je hodně cílevědomá, což se mi na ni líbí,“ popisuje svoji hrdinku herečka Michaela Pecháčková

Do zoologické zahrady Sid zavede ředitelka Mari Roklová, kterou hraje Veronika Freimanová. „Myslím si, že je to milá, ale i rázná dáma, která se snaží věci řešit. Do toho má nějaké problémy v rodině, tak nějak se věci kolem ní dějí rychleji, než si představuje. Myslím si ale, že to je celkem fajn ženská,“ řekla herečka.  

Diváci v novém seriálu uvidí Davida Gránského, Pavlu Tomicovou, Štěpána Benoniho, Boba Klepla, Vandu Hybnerovou nebo Terezu Brodskou. „V hlavních rolích se představí Eva Burešová a Michaela Pecháčková,“ řekla ředitelka obsahu televize Prima Lenka Hornová.  

V seriálu bude mít prostor celá řada expozic i zákoutí Safari Parku. Natáčet se bude v Africkém safari Josefa Vágnera, jednotlivých expozicích a ve venkovních prostorách areálu. „Do kontaktu se zvířaty moc nepřijdeme, ale občas například krmíme. Je pro mě velká radost tady být. Je to krásné a moc si to užívám,“ doplňuje Pecháčková. 

Filmy natočené v Královéhradeckém kraji  

Královéhradecký kraj si filmaři vybírají velice často. Vzniklo zde několik desítek úspěšných celovečerních snímků i seriálů. V poslední době byl nejvíce sledovaným filmem Poslední závod s Kryštofem Hádkem. Příběh vypráví o lyžařských závodech v Krkonoších, při kterých zahynuli Bohumil Hanč a Václav Vrbata. 

Filmaři natáčeli například ve Františkově, na Labské a Luční boudě a dalších autentických místech. „Nechtěli jsme utéct před počasím do ateliéru, věříme, že točit v mínus 15˚C na místech, kde se to všechno stalo, se projeví i v syrovosti a dramatičnosti výsledného filmu,“ řekl režisér Tomáš Hodan. Premiéra je v plánu 24. února příštího roku.  

Přímo v Hradci Králové a Hořících se natáčel i snímek Narušitel. Ten vypráví o životě armádních letců socialistického Československa. Natáčelo se například ve vojenských kasárnách na hradeckém letišti. V hlavních rolích se představil Pavel Neškudla, Jiří Dvořák nebo Petr Kostka. Film však mnoho fanoušků neoslovil na České filmové databázi je hodnocen jen 34 procenty.  

V Královéhradeckém kraji se natáčela například i pohádka Princ a Večernice nebo S čerty nejsou žerty. V kraji vznikla i komedie Snowboarďáci, S tebou mě baví svět nebo Byl jednou jeden polda. U posledně zmiňovaného šlo o scénu s přepadením banky, která se natáčela na hradeckém náměstí Svobody. 

Ohodnoť článek

Foto Simona Jiřičková | Safari Park Dvůr Králové

Štítky natáčení, seriál, komparz, Dvůr Králové, zoo, Safari Park, zoologická, zahrada, omezení, safari, pavilon, Africký víkend, zoologická zahrada, Dvůr Králové nad Labem, herec, ZOO Dvůr Králové, Michaela Pecháčková, rodina, filmař, David Gránský, Královéhrade

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové se natáčí seriál. Ode dneška můžete filmaře potkat v zoologické zahradě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.