Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pro Hradec Králové startuje nejvyšší hokejová soutěž. První zápas se odehraje na ledě Liberce

Ačkoliv oficiálně extraliga začala už ve středu 8. září, pro Hradec Králové začíná nejvyšší soutěž až dnes. První zápas odehrají hradečtí na ledě Liberce. Utkání začíná v 18:00.

První dva zápasy nejvyšší hokejové soutěže odehrají hradečtí hokejisté na ledě soupeře. Dnes nastupují na led Bílých Tygrů, v úterý na stadion Rytířů z Kladna. Oba dva zápasy začínají ve stejný čas.  

“Jelikož hrajeme v Liberci a ne doma, bude to z naší strany opatrnější. Určitě ale nechce opustit od našeho aktivního a náročného hokeje. Nemůžeme tam přijet a myslet si, že vyhrajeme. Zkrátka... Zkusíme to takticky ukopat, abychom odjeli s vítězstvím,” řekl kapitán hradeckých hokejistů Radek Smoleňák.  

Poslední hokejovou sezónu zakončili hráči z Hradce Králové se ziskem 89 bodů na šestém místě. „Náš cíl by měl být každý rok stejný. Dali jsme dohromady tým, který by měl pohlížet minimálně na čtvrtfinále playoff. Budeme dělat vše proto, abychom se umístili alespoň do osmého místa,“ řekl generální manažer hradeckého hokejového klubu Aleš Kmoníček

Největší změnou do nové sezóny A-týmu je nová trenérská základna. Na hradeckou lavičku se po jednoroční pauze vrátil hlavní kouč Tomáš Martinec. Ten bude spolupracovat s kolegy Ladislavem Čihákem a Petrem Svobodou. Tento tým nahradil skupinu Vladimíra Růžičky.  

Do nejvyšší hokejové soutěže nastoupil Hradec Králové celkem devětkrát. Odehrál 517 zápasů a na kontě má 268 výher. Za tu dobu dres Mountfieldu obléklo 151 hráčů, kteří se postarali o 3 4939 kanadských bodů. 

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky hokej, extraliga, Mountfield HK, Hradec Králové, zápas, zahájení, Liberec, Radek Smoleňák, Mountfield Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, soutěž, Rytíři Kladno, Vladimír Růžička, Petr Svoboda, Tomáš Martinec, Aleš Kmoníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro Hradec Králové startuje nejvyšší hokejová soutěž. První zápas se odehraje na ledě Liberce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.