Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Kompletně sečteno. Pro vakcínu do očkovacího kamionu přišlo 476 lidí

V posledních pěti dnech jezdil po Královéhradeckém kraji takzvaný očkovací kamion. Absolvoval všech pět naplánovaných zastávek, kde bylo možné nechat se oočkovat bez předchozí registrace. Celkem této služby využilo 476 lidí.

Očkovací kamion navštívil Vamberk, Žacléř, Novou Paku, Hostinné a Kopidlno. Kraj uvedl, že smyslem bylo nabídnout alternativu očkování přímo na určených místech. „Mobilní očkování jsme nabídli obyvatelům okrajových částí kraje jako další možnost, kde se nechat očkovat,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). Zároveň potvrdil, že v případě potřeby očkovací kamion znovu vyjede.   

Během pěti dní přišlo do očkovacího kamionu 476 lidí. 321 z nich byla podána jednodávková vakcína od společnosti Johnson & Johnson. Zbytek dostal klasickou vakcínu společnosti Pfizer. 

Největší zájem o očkování byl v Nové Pace. V sobotu zde bylo naočkováno celkem 157 lidí. Naopak nejméně zájemců přišlo poslední den v Kopidlně. Zde mobilní tým vyočkoval jen 58 dávek vakcíny proti onemocnění COVID-19. 

„Předpokládáme, že v regionu bude v následujícím období v provozu nadále 11 očkovacích míst v našich nemocnicích. Jejich provozní doba bude záviset na zájmu o očkování. Ponecháme zde také možnost nechat se očkovat bez předchozí registrace,“ doplnil hejtman. 

Do současné doby bylo v Královéhradeckém kraji vykázáno 603 387 dávek vakcíny. Kompletně naočkovaných je 292 724 lidí. To odpovídá zhruba 53 procentům obyvatel. Nejmenší zájem zůstává ve věkové skupině do 30 let. Zde má kompletní očkování 36 987 lidí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky kamion, očkování, mobilní, tým, Nová Paka, Kopidlno, Královéhradecký, kraj, zdraví, COVID-19, koronavirus, vakcína, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Johnson & Johnson, Pfizer, Hostinné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kompletně sečteno. Pro vakcínu do očkovacího kamionu přišlo 476 lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.