Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O prázdninách zemřelo v Hradeckém kraji na silnicích 13 lidí. Téměř dvojnásobek proti loňskému roku

Při dopravních nehodách v Královéhradeckém kraji letos o prázdninách zemřelo 13 lidí, což bylo o šest více než loni. Nejvážnější nehodou byl střet motorky s návěsem traktoru u Jičíněvse na Jičínsku 13. srpna, při němž zahynuli dva lidé na motocyklu. Celkem policie v kraji od 1. července do 31. srpna řešila 905 nehod, zatímco loni za celé prázdniny to bylo 921 nehod, vyplývá z předběžných statistik policie.

Stejně jako počet úmrtí letos stoupl oproti loňsku i počet těžce zraněných při prázdninových nehodách, a to z 21 na 27. U lehkých zranění policie zaznamenala pokles na 197 z loňských 243. Hmotná škoda při nehodách v červenci a srpnu dosáhla 68 milionů korun po 64 milionech loni.

Letošních 13 obětí havárií o prázdninách zahynulo při 12 nehodách. Nejvíce z nich - celkem šest lidí - zemřelo při jízdě na motocyklu. Dále zemřeli tři cyklisté, tři řidiči osobního auta a jeden chodec.

Za tragickou nehodu u Hořic pravděpodobně může řidič kamionu. Mladíkovi na motorce nedal přednost

Včera odpoledne Hradecká Drbna informovala o tragické nehodě u Hořic na Jičínsku. Při ní tragicky zemřel teprve devatenáctiletý motocyklista. Na sociálních sítích někteří lidé začali upozorňovat na to, že je v tomto ohledu s motorkáři dlouhodobý...

První prázdninovou obětí na silnicích Královéhradeckého kraje byl 1. července čtyřiašedesátiletý řidič motocyklu, který se mezi Chvalčí a Petříkovicemi na Trutnovsku srazil s osobním autem. Poslední obětí prázdninových nehod se stal osmasedmdesátiletý chodec, kterého v Náchodě při couvání srazilo nákladní auto. Mrtvý chodec v Náchodě byl zatím 27. obětí nehod v kraji v letošním roce. Loni do konce srpna v kraji při nehodách zahynulo 20 lidí.

Nejčastějšími příčinami prázdninových nehod byly nepřizpůsobení jízdy okolnostem, nedání přednosti v jízdě a nepřiměřená rychlost.

Policie uvedla, že dopravní policisté o prázdninách na silnicích v kraji odsloužili téměř 30.000 hodin, což bylo meziročně asi o čtyři procenta více. "V dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na silnicích v kraji ani v následujícím období rozhodně nepolevíme," doplnila mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZSLK

Štítky ČR, nehoda, prázdniny, úmrtí, Královéhradecký, havárie, silnice, policie, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách zemřelo v Hradeckém kraji na silnicích 13 lidí. Téměř dvojnásobek proti loňskému roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.