Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mountfield HK si věří na čtvrtfinále play-off. Do nejvyšší soutěže nastoupí v nových dresech

Příští pátek začíná pro hradecký Mountfield devátá extraligová sezóna. Tým doplnilo několik nových hráčů, klub představil nové dresy a ladí kompletní sestavu do prvních zápasů. Cíle letošní sezóny hokejový klub představil na dnešní tiskové konferenci.

„Mám takový sen. Ještě jednou bych rád v Hradci Králové zažil finálovou atmosféru ligy mistrů,“ řekl kapitán A-týmu Radek Smoleňák.

„Náš cíl by měl být každý rok stejný. Dali jsme dohromady tým, který by měl pohlížet minimálně na čtvrtfinále playoff. Budeme dělat vše proto, abychom se umístili alespoň do osmého místa,“ řekl dnes novinářům generální manažer hradeckého hokejového klubu Aleš Kmoníček.

Největší změnou do nové sezóny A-týmu je nová trenérská základna. Na hradeckou lavičku se po jednoroční pauze vrátil hlavní kouč Tomáš Martinec. Ten bude spolupracovat s kolegy Ladislavem Čihákem a Petrem Svobodou. Tento tým nahradil skupinu Vladimíra Růžičky. Kapitánem týmu bude i pro tuto sezónu Radek Smoleňák. Jeho asistenty budou Jakub Lev a Filip Pavlík.

Do nejvyšší soutěže nastoupí Hradec Králové s šesti novými hráči. Petr Kalina přišel z HC Sparta Praha. Další pětice hráčů přišla pod Bílou věž ze zahraničí. „Před sezónou jsme všichni hokejisti odjeli na chatu do hor. Bez trenérů. Šlo nám o to, abychom se tam poznali a vznikla ta potřebná chemie. Nikdy jsem nic podobného nezažil, ale bylo to super,“ řekl dnes lídr hradeckého A-týmu Radek Smoleňák.

Nováčci nahradili pětici spoluhráčů, kteří se rozhodli pro přestup do jiných klubů. Jakubovi Sklenářovi skončila smlouva. V průběhu léta s ním byla uzavřena nová. Působit bude na ledě partnerského SC Kolín. „Za novou posilu jsme rádi. Kluci výborně zapadli do nového kolektivu. Zároveň věřím, že dokážou kvalitně nahradit ty, co odešli,“ potvrdil hlavní trenér Tomáš Martinec. Zároveň potvrdil, že přesnou sestavu teprve připravuje.

Soupiska A-týmu Mountfieldu HK:

  • Brankáři: Henri Kiviaho, Štěpán Lukeš
  • Obránci: Jérémie Blain, Michael Gaspar, Bohumil Jank, Petr Kalina, Graeme McCormack, Richard Nedomlel, Filip Pavlík, Radim Šalda
  • Útočníci: Lukáš Cingel, Aleš Jergl, Kelly Klíma, Kevin Klíma, Petr Koukal, Christophe Lalancette, Patrik Lamper, Jakub Lev, Ahti Oksanen, Jakub Orsava, Jordann Perret, Radek Pilař, Radek Smoleňák, Martin Štohanzl

V minulém ročníku bylo cílem Lvů probojovat se přímo do čtvrtfinále a následně postoupit mezi čtveřici nejlepších. Východočeši nakonec zakončili základní část se ziskem 89 bodů na 6. místě, přičemž na 4. příčku zaručující přímou účast ve čtvrtfinále jim chyběly 4 body.

Do nové nejvyšší sezóny nastoupí hradečtí hokejisté v nových dresech. Opět budou střídat dvě varianty pro domácí a venkovní utkání. Na letošním výběru se podílejí i fanoušci. Hokejový klub jim nechal vybrat z tří konečných variant. O té konečné rozhodli na sociálních sítích hlasováním.

Nové mantinely a vyšší bezpečnost hráčů

Poslední rok byl pro hokejový klub ekonomicky náročný. I přesto se podařilo zůstat v černých číslech a snížit výdaje na A-mužstvo pro sezónu 2021/22. „Po ekonomické stránce neměl hokejový klub na městě žádné požadavky navíc,“ potvrdil dnes primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

I přes nepříznivou situaci bylo třeba modernizovat. Během léta došlo v ČPP Aréně k výměně mantinelů, které splňují platné normy. Podle vedení klubu jsou nižší a pro hráče bezpečnější. Pokud by se k ledu nová ochrana nenaistalovala, klub by nemohl nastoupit do sezóny 2022/23.

V uvozovkách lze říct, že pro hráče je náraz do nových mantinelů měkčí. „Je to strašný rozdíl. Když jste dostali nečekaný náraz, bylo to, jako by vás někdo hodil do zdi,“ říká Smoleňák. U starých mantinelů velice často docházelo ke zranění ramen a klíčních kostí. V letošní sezóně by tak podobných zranění mělo být méně. Cena mantinelů se vyšplhala na 5,5 milionu korun.

Další peníze bude třeba vynaložit do kostky nad hrací plochou. „Z městského rozpočtu máme na nový software připraveno 3,5 milionu korun,“ potvrdil Hrabálek.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Mountfield HK, Hradec Králové, hokej, extraliga, soutěž, plán, vize, dres, ekonomika, finance, Mountfield Hradec Králové, čtvrtfinále, klub ledního hokeje, Radek Smoleňák, Tomáš Martinec, Jakub Lev, Filip Pavlík, Petr Kalina, Alexandr Hrabálek, Aleš Kmoní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield HK si věří na čtvrtfinále play-off. Do nejvyšší soutěže nastoupí v nových dresech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.