Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na přechodech pro chodce budou zítra ráno strážníci. Dohlédnou na děti i řidiče

Situace na přechodech u základních škol je nejrizikovější vždy na začátku a konci školního roku. V Hradci Králové na bezpečnost dohlédne několik desítek městských strážníků a asistenti prevence kriminality. Hlídkovat budou u velkých škol i na frekventovaných silnicích.

„V prvních dnech školního roku jsou děti často myšlenkami ještě na prázdninách. Bývají roztržité, nepozorné a mnohdy i zapomínají na pravidla bezpečného přecházení,“ vysvětluje mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová. Zároveň dodává, že do služby bude povolán maximální možný počet policistů.  

Na přechodech budou strážníci asistovat ve dvou časových intervalech. Nejprve od 7:30 do 8:00 a následně od 8:45 do 9:30. Na některých místech budou dokonce měřit maximální povolenou rychlost.  

Tím práce městské policie nekončí. Dohled na nejrizikovějších přechodech a frekventovaných silnicích potrvá celý den. „Jedná se o lokality s hustým provozem nebo nepřehledná místa,“ dodala mluvčí. Na těchto místech mohou děti, rodiče ale i řidiči potkat také zástupce státní policie.  

Na městskou policii narazíte v ulicích Habrmanova, Pražská, Zelená, Dvorská, Pospíšilova, Štefánikova, M. Horákové, P. Jilemnického, Bezručova, Nový Hradec Králové, Úprkova, Lhotecká, Štefcova, Mrštíkova, na třídě SNP i na Jiráskově náměstí.  

Ohodnoť článek

Foto MPHK

Štítky policie, strážník, městská, Hradec Králové, přechod, doprava, školní, rok, zahájení, děti, dozor, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přechodech pro chodce budou zítra ráno strážníci. Dohlédnou na děti i řidiče  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.