Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradec Králové si vezme půjčku. Tento týden si zastupitelstvo odsouhlasilo 400 milionů

Zastupitelé Hradce Králové schválili záměr města přijmout úvěr 400 milionů korun. Peníze chce město použít v letech 2022 až 2024 na nově zařazené investice, které zatím nemají finanční pokrytí. Úvěr 400 milionů korun je minimem pro vytvoření rozpočtu, který by vycházel a navazoval na rozpočtový výhled na roky 2022 a 2023, uvedla náměstkyně primátora pro ekonomiku Monika Štayrová (ANO).

Peníze z úvěru by město chtělo použít na opravu střechy na sportovní hale Slavia, přestavbu křižovatky Na Brně a předpokládané zvýšení finanční spoluúčasti na přestavbu křižovatky Mileta. Peníze bude město potřebovat i na rekonstrukci areálu Hvězda a rekonstrukci panelákové Benešovy třídy na Moravském Předměstí.

Hospodaření města a jeho finanční stabilitu by úvěr neměl ohrozit. Celková zadluženost města ke konci letošního roku bude podle Štayrové na úrovni 638 milionů korun a město při ní bude u limitů rozpočtové odpovědnosti a dluhové služby zhruba na 50 procentech.

Pokud by město úvěr nepřijalo, muselo by pode Štayrové zřejmě některé akce ze svých plánů roku 2022 vyřadit. Šlo by o akce, u nichž zatím nebylo výběrové řízení na dodavatele, například rekonstrukci Velkého náměstí a přístavbu zimního stadionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, správa, hospodářství, banky, úvěr, Hradec Králové, Monika Štayrová, peníze, rekonstrukce, ANO 2011, Brno, Moravské Předměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové si vezme půjčku. Tento týden si zastupitelstvo odsouhlasilo 400 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.