Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nejdřív házel z okna nože, pak vyhrožoval střílením. Celé řádění ukončil až policejní taser

Policie musela vyrazit dveře a na čtyřicetiletého agresora použít taser. Souseda k pohledání zatkla pořádková jednotka v jednom z bytů na sídlišti v Hradci Králové. Vše odstartovala hádka s dalším nájemcem domu. Nakonec to skončilo vyhazováním předmětů z okna na silnici.

Po hádce se podle policie muž ve svém bytě zabarikádoval. „Po příjezdu hlídky na místo se policisté pokusili navázat s agresivním mužem kontakt, ten však nehodlal opustit svůj byt,“ popsala mluvčí policie Lucie Konečná.   

Po několika minutách začala agrese muže v bytě nabírat na obrátkách. Otevřel okno a z okna začal vyhazovat nejrůznější předměty. Na ulici letělo několik skleněných lahví, kovová tyč, a dokonce několik kuchyňských nožů. To vše vyvrcholilo výhružkou, že po policistech začne střílet.  

V tu chvíli se policie rozhodla vstoupit do bytu. Jeden z členů pohotovostního a eskortního vyrazil vchodové dveře. „Ani pak muž nechtěl spolupracovat a ani na opakované výzvy nereagoval, v jednu chvíli se dokonce rozešel proti zasahujícím policistům s kovovým předmětem v ruce,“ dodala mluvčí. 

Vše ukončil až výstřel z taseru, který muže svalil na zem v kuchyni. Tam ho zaklekli ostatní policisté a nasadili pouta. Za své chování si vysloužil návštěvu u specializovaného lékaře a vazbu, ve které počká na soud. „Muž se dopustil několikerého protiprávního jednání, přesná právní kvalifikace bude ustanovena,“ dodala mluvčí. Jestli byla u muže doma skutečně nalezena palná zbraň, policie nepotvrdila.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, agresor, Hradec Králové, zatčení, krimi, sídliště, taser, video, zásah, okno, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejdřív házel z okna nože, pak vyhrožoval střílením. Celé řádění ukončil až policejní taser  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.