Počasí dnes21 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Hradecký kraj chce v roce 2022 na dotacích znovu rozdělit 128 milionů

Královéhradecký kraj hodlá v roce 2022 rozdělit na dotacích opět 128 milionů korun. Pro letošní rok kraj původně počítal s dotacemi 80 milionů korun, které následně navýšil právě na 128 milionů korun. Hospodaření kraje je podle hejtmana Martina Červíčka (ODS) stabilizované a jeho příjmy umožňují úroveň dotací v příštím roce zopakovat. Peníze kraj mezi zájemce rozděluje prostřednictvím zhruba 50 dotačních programů, uvedlo dnes hejtmanství.

Nejvíce financí kraj hodlá rozdělit v programu obnovy venkova, kam by podle Červíčka mohlo jít kolem 30 milionů korun. Další významné sumy se budou rozdělovat do podpory budování cyklotras a cyklostezek a na pořízení hasičské techniky pro jednotky dobrovolných hasičů. U cyklostezek by mohlo jít o více než 16 milionů korun, u hasičů o 20 milionů korun.

Dotace pro venkovské prodejny v roce 2022 podle hejtmanství doplní program ministerstva průmyslu a obchodu Obchůdek 2021+. Letos kraj u programu podporu provozu prodejen v malých obcích vyhověl všem 75 žádostem a vyplatil přes tři miliony korun.

Příjem žádostí pro dotace s úhradou v roce 2022 začne podle konkrétního dotačního programu letos v listopadu nebo v prosinci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky ČR, správa, hospodářství, dotace, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj chce v roce 2022 na dotacích znovu rozdělit 128 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.