Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Flošně končí hlavní koupací sezóna. Letošní prázdniny budou patřit mezi nejslabší v historii

Dnešním dnem skončila na koupališti v Hradci Králové hlavní koupací sezóna. Ode dneška plovárna funguje ve vedlejší sezoně. Za posledních 11 let sezóna nikdy neskončila tak brzo. Přispělo k tomu nepříznivé počasí i dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve vedlejší sezóně musí návštěvníci počítat s řadou omezení. Například vyhřívaná voda bude nově pouze v plaveckém bazénu. Do konce září bude otevírací doba vždy od 6:00 do 20:00. V září se upraví podle aktuálního počasí. Změn se dočká i ceník.  

„Dvanáctá letní sezóna na Flošně je nejslabší sezónou od zahájení provozu. Letní koupaliště zatím navštívilo pouze 55 tisíc návštěvníků,“ přiznal vedoucí koupaliště Jan Konvalinka. Podle jeho slov nelze nevydařenou sezónu svalovat pouze na pandemii COVID-19. Do jisté míry pomohlo i nepříznivé počasí.  

Zatímco červen byl teplotně příznivý s velmi nadprůměrnou návštěvností, o prázdninách bylo většinou chladno. Teplota v areálu koupaliště během léta ani jednou nepřesáhla hranici 30 stupňů ve stínu. Celkově byly v této sezóně pouze čtyři jasné dny s teplotou přes 30 stupňů, a to v červnu. 

V porovnání s předchozími lety jde skutečně o podprůměrné teploty. V roce 2019 bylo tropických dnů 20, v roce 2018 23 a v roce 2015 dokonce 29. Zatím nejhorší letní sezóna byla v roce 2014, kdy koupaliště navštívilo jen 70 tisíc lidí. „Nejúspěšnější sezónou byla ta v roce 2018, kdy koupaliště navštívilo neuvěřitelných 119 056 osob,“ dodal Konvalinka. 

Ohodnoť článek

Foto Koupaliště Flošna

Štítky Flošna, koupaliště, Hradec Králové, sezóna, návštěvnost, podprůměrná, statistika, Český hydrometeorologický ústav, Jan Konvalinka, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Flošně končí hlavní koupací sezóna. Letošní prázdniny budou patřit mezi nejslabší v historii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.