Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Zdrogovaný řidič ujížděl policejní hlídce. Policisté museli vytáhnout služební zbraň

Běžná silniční kontrola v Trutnově se zvrhla v honičku a následně i nehodu. Hlídka si všimla protijedoucího osobního vozu značky Audi, kterému nesvítilo přední světlo. Policisté se proto řidiče rozhodli zkontrolovat. Místo toho, aby zastavil, sešlápl plyn a po pár metrech naboural. Z auta vystoupil až ve chvíli, kdy policisté vytáhli služební zbraň.

„Policisté ho opakovaně vyzývali, aby své vozidlo zastavil. Použili nápis STOP POLICIE i megafon. Devětadvacetiletý řidič ale neuposlechl a snažil se dál ujíždět,“ potvrdila mluvčí policie Šárka Pižlová. Nakonec zajel do Bezděkovi ulice, kde nezvládl řízení, narazil do značky a zastavil se na krajnici. Z vozu vystoupil až ve chvíli, kdy policisté pohrozili namířenou zbraní. Následně dostal pouta. V autě byli další tři lidé, kterým se při dopravní nehodě nic nestalo.  

K nehodě nakonec přijela i dopravní a cizinecká policie. Té se podařilo řidiče identifikovat jako devětadvacetiletého muže, který má do roku 2022 zákaz řízení. Test na alkohol sice vyšel negativní, ale pozitivní byl ten na požití drog. Skončil tak v policejní cele. 

„Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí dvouletý trest odnětí svobody,“ potvrdila policejní mluvčí. K tomu dostal pokutu ve výši tří tisíc korun od cizinecké policie. Nesplnil totiž svou povinnost a neprokázal se platným dokladem.  

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Jaroměř

Štítky policie, Trutnov, drogy, dealer, řidič, video, honička, zbraň trest, zákaz, řízení, pokuta, vazba, zbraň, Audi, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný řidič ujížděl policejní hlídce. Policisté museli vytáhnout služební zbraň  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.