Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oznámkovali jste dopravu v Hradci Králové. Většina řidičů rozdávala pětky

Minulý týden jsme na Hradecké Drbně vydali anketu, ve které měli čtenáři oznámkovat aktuální dopravu v Hradci Králové. Nutno podotknout, že pokud by šlo o vysvědčení, bylo by třeba skládat opravné zkoušky. Víc, než polovina všech řidičů oznámkovala dopravní situaci pětkou.

ANKETA: Zhodnoť aktuální dopravní situaci v Hradci Králové

Většina zásadních stavebních prací na hradeckých silnicích začala o letních prázdninách. V Hradci Králové je menší provoz a je tak i nižší pravděpodobnost, že doprava zkolabuje. I přesto si na aktuální dopravní situaci v krajské metropoli někteří...

Anketa byla spuštěna v úterý 10. srpna ráno. Od té doby se do ní zapojilo 233 čtenářů. Jejich úkolem bylo oznámkovat současnou dopravní situaci jako ve škole (jednička nejlepší, pětka nejhorší). 

Z ankety vyplynulo, že zhruba 90 procent čtenářů Hradecké Drbny není s dopravou v krajském městě spokojená. Konkrétně 60 procent řidičů hodnotilo aktuální situaci známkou nedostatečná. 31 procent udělilo známku dostatečná. K trojce se přiklonilo šest procent lidí, dvojku dalo procento a jedničku dvě procenta čtenářů.  

V Hradci Králové je v současné době rozkopáno několik desítek úseků. Některé silnice jsou zavřené, jiná místa se projíždějí s omezením. Největší omezení jsou v současné době na výpadovce na Pardubice, u nemocnice a v Malšovicích. Ta potrvají nejméně do října.  

Omezení u fakultky do konce října  

Jedno z největších dopravních omezení je v současné době na Gočárově okruhu před Fakultní nemocnicí Hradec Králové. Ředitelství silnic a dálnic opravuje zhruba kilometr dlouhý úsek od křižovatky Mileta po křižovatku s výpadovkou na Pardubice. Kvůli tomu se jezdí jen dvěma, místo původních čtyř pruhů.  

Nejvytíženější doprava je ve směru od křižovatky Na Kotli směrem k obřímu akváriu. Řada řidičů má například problém odbočit ze Zborovské ulice směrem doprava. Křižovatka je velice často ucpaná a řidiči se tak nemohou zařadit.  

„V průběhu oprav bude vždy v každém směru průjezdný jeden jízdní pruh. Opravu za necelých 28 milionů korun bez DPH plánujeme dokončit do 16. listopadu,“ řekl Pavel Zeman z královéhradeckého ŘSD. 

Na Rašínově třídě bude hotovo až na podzim  

Další ze zásadních dopravních omezení navazuje přímo na rekonstrukci Gočárova okruhu před nemocnicí. Jde o stavbu protihlukové stěny na Rašínově třídě. Kvůli ní je uzavřen jeden jízdní pruh od samotné křižovatky s okruhem až po čerpací stanici ve směru ven na Pardubice. 

„Stavbu zhruba 700 metrů dlouhé protihlukové bariéry dokončíme v průběhu listopadu letošního roku,“ potvrdil Zeman. Během omezení je navržená takzvaná odlehčující objízdná trasa. Ta je především pro vozidla přijíždějící od Vysokého Mýta. Dopravní značení je odklání na křižovatce Na Kotli a odtud směřuje dál kolem fotbalového stadionu, Kauflandu až na ČKD. Odtud dál na dálnici D11 a D35 do Opatovic.  

Hradubickou obklopí protihluková stěna. Denně tudy projede přes 30 tisíc řidičů

Obyvatelé Rašínovi třídy v Hradci Králové dlouhé měsíce volají po protihlukové stěně, který by odstínila zvuk projíždějících aut mířících do centra i směrem na Pardubice. Jejich sen se začne pomalu plnit už na jaře letošního roku. Ředitelství...

Malšovice uzavřené do října  

Letní měsíce využil k rekonstrukci i Královéhradecký kraj a město Hradec Králové. Během prázdnin se například opravuje silnice spojující Malšovice s Malšovou Lhotou. Ta je během prací zcela uzavřená. Otevře se zhruba v polovině října. Jde o poslední etapu celkové rekonstrukce této komunikace v úseku od malšovického nadjezdu až do Svinar. 

V rámci oprav se mají vyměnit chodníky, povrch silnice i zastávky MHD. Samotná silnice patří Královéhradeckému kraji, její rekonstrukci proto zařizuje hejtmanství. Ostatní části mají na starosti technické služby krajské metropole.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky doprava, Hradec Králové, komplikace, anketa, oprava, rekonstrukce, uzavírka, pruh, silničář, zdržení, názor, výsledek, vyhodnocení, silnice, Drbna.cz, Pardubice, Malšovice, Pavel Zeman, Ředitelství silnic a dálnic, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oznámkovali jste dopravu v Hradci Králové. Většina řidičů rozdávala pětky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.