Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Stoupání cen nafty a benzínu v kraji zastavilo. Nejlevněji se tankuje v Jaroměři a Vysokově

Růst cen pohonných hmot v České republice se zastavil. Za benzín řidiči zaplatí průměrně tolik, co před týdnem. Nafta dokonce mírně zlevnila. V Královéhradeckém kraji se průměrná cena za litr benzínu pohybuje na 33,59 korunách. U nafty je to 31,49 korun. Úplně nejlevněji mohou lidé natankovat v Jaroměři a Vysokově na Náchodsku.

Pohonné hmoty v Česku letos už zhruba od začátku roku vytrvale zdražovaly až do konce července, kdy průměrná cena benzinu dosáhla téměř 34 korun a cena nafty přesáhla 31,80 koruny. Cena benzinu tak od začátku roku stoupla asi o šest korun a cena nafty o 4,5 koruny. Až na konci července se zdražování prozatím zastavilo a paliva mírně zlevnila. 

Ve srovnání s loňským srpnem jsou ale i po nedávném zlevnění cen pohonných hmot nyní výrazně vyšší. Benzin je aktuálně o 5,75 koruny za litr dražší než před rokem a nafta o více než čtyři koruny dražší. 

Královéhradecký kraj uprostřed žebříčku  

Pokud bychom měli sestavit cenový žebříček pohonných hmot, Královéhradecký kraj by byl na osmém místě. Nejdráž jezdí lidé v Praze a Středočeském kraji, nejlevněji v Moravskoslezském a Zlínském kraji.  

Podle webu ceskybenzin.cz mohou řidiči litr Natural 95 nejlevněji natankovat v Hradecké ulici v Jaroměři. Jeho cena se zde pohybuje na 31,70. Jen o 20 haléřů více se za benzín platí ve Vysokově, Milovicích u Hořic, Královédvorské ulici v Trutnově a na Březhradě v Hradci Králové. Naopak nejdražší benzín je v Ostroměři. Za litr Naturalu 95 zde řidiči platí 38,50. 

Naopak pro nejlevnější naftu musí řidiči do Vysokova na Náchodsku. Litr je zde za 28,90. Stejná cena je i v Královédvorské ulici v Trutnově a Milovicích u Hořic. 29,50 za naftu zaplatí řidiči u Tesca v Březhradu. Naopak nejdražší nafta se v současnosti tankuje přímo na hradecké Rašínově třídě na čerpací stanici ONO.  

Ohodnoť článek

Foto Rudy and Peter Skitterians | Pixabay | Zdroj CCS, ČTK

Štítky nafta, benzín, Královéhradecký, kraj, cena, žebříček, doprava, tankování, pohonné hmoty, motorová nafta, Vysokov, Jaroměř, pohonné látky, Královéhradecký kraj, Česko, okres Náchod, Trutnov, Tesco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stoupání cen nafty a benzínu v kraji zastavilo. Nejlevněji se tankuje v Jaroměři a Vysokově  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.