Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Josefově dnes začíná festival Josefstadt, náhrada za Brutal Assault

V barokní josefovské pevnosti v Jaroměři na Náchodsku dnes začíná festival Josefstadt, který je oficiální zástupnou akcí za odložený Brutal Assault. Během tří dnů vystoupí přes 40 kapel. Festival potrvá do soboty 14. srpna, bude v menším rozsahu a za dodržování platných vládních nařízení.

"Vstupenky stále jsou, očekáváme návštěvnost okolo čtyř tisíc lidí. Máme dvě stage, na Brutalu se hrálo na pěti. Brány se otevřou ve 12:00 a první kapely začnou hrát ve 14:00," řekl mluvčí festivalu Pavel Pavlík. Festival nabídne například švédské skupiny Hypocrisy a Marduk nebo německou kapelu Destruction či polské deathmetalové legendy Vader a Decapitated. 

Festival Josefstadt, nazvaný podle původního německého názvu Josefova, navazuje na loňskou dvoudenní akci Josefoff, který byl kvůli epidemii koronaviru také s omezeným počtem účastníků. Klasický Brutal Assault patřil před pandemií koronaviru k největším metalovým festivalům v Evropě. V minulosti prezentoval běžně kolem 130 interpretů a navštěvovalo ho asi 25 tisíc lidí.

Pevnost Josefov, dnes součást Jaroměře, vznikla v roce 1780 z podnětu císaře Josefa II. kvůli ochraně zemských hranic před Pruskem, o sedm let později byla předána jako bojeschopná. Poté se dál modernizovala, a to až do roku 1850, kdy zažívala největší rozkvět.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Brutal Assault

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Jaroměř, Brutal Assault, Josefstadt, hudební skupina, okres Náchod, pandemie covidu-19, pevnost, Hypocrisy, Destruction, Vader, Marduk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Josefově dnes začíná festival Josefstadt, náhrada za Brutal Assault  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.