Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dvacet motorkářů vjelo do nitra Krkonoš a Obřího dolu. Porušení zákona se neobešlo bez pokut

Asi dvě desítky německých, polských a švýcarských motorkářů, zřejmě z motorkářského klubu Hells Angels, v sobotu 7. srpna odpoledne porušily zákaz vjezdu do Krkonošského národního parku (KRNAP) a dojely až ke kapličce v Obřím dole pod Sněžkou. Jedenáct z nich dostalo pokutu dva až tři korun. Do Obřího dolu vede pouze jedna silnice a vjezd je tam možný na speciální povolení Správy KRNAP.

Policie některé motorkáře zastavila v Peci pod Sněžkou u dolní stanice lanové dráhy na Sněžku, když se vraceli z Obřího dolu. Zbývající motorkáři stačili odjet ještě před příjezdem policie.

"Reagovali jsme na oznámení na linku 158, že Obří důl, kam je zákaz vjezdu, opouští skupina motorkářů. Když naše hlídka přijela na místo, při výjezdu ze zákazu vjezdu přistihla devět motorkářů, které jsme zastavili a uložili jim pokuty v hodnotě dva tisíce korun. Další dva motorkáře pokutovala cizinecká policie," řekla mluvčí krajské policie Šárka Pižlová. Podle ní se zásah policie obešel bez incidentů.

Správa KRNAP zvažuje zahájení správního řízení z hlediska zákona o Ochraně přírody a krajiny. "Správní řízení zvažujeme zahájit ve všech případech, u kterých budeme mít důkaz. Horní hranice sankce je až sto tisíc korun," řekl dnes mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Podle něj jde v letošní letní sezoně o nejmasivnější porušení zákazu vjezdu do Krkonošského národního parku.

Obří důl patří z hlediska ochrany přírody k nejcennějším oblastem Krkonoš. Obřím dolem vede frekventovaná výstupová modře značená turistická trasa z Pece pod Sněžkou na hřebeny a na Sněžku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KRNAP

Štítky ČR, správa, rezervace, kriminalita, doprava, Krkonoše, Obří důl, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku, Sněžka, Hells Angels, policie, Pec pod Sněžkou, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Král

No už tu žijem jak v rezervaci jak cvičené opice, samé zákazy a příkazy ať jdou už do pr.......

Pondělí, 9. srpna 2021, 18:53Odpovědět

Papaya Hladík

Odpovídající trest by byl zabavení motorek na místě a okamžité sešrotování.

Pondělí, 9. srpna 2021, 16:10Odpovědět

Papaya Hladík

Pardon, ale ty pokuty jsou fakt směšné.

Pondělí, 9. srpna 2021, 16:08Odpovědět

Dvacet motorkářů vjelo do nitra Krkonoš a Obřího dolu. Porušení zákona se neobešlo bez pokut  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.