Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Festival Na jednom břehu v Hradci Králové se opět vrací do Letního kina Širák

Devatenáctý ročník festivalu Na jednom břehu nabídne v sobotu 21. srpna v Letním kině Širák v Hradci Králové celodenní hudební, výtvarnou, gurmánskou a společenskou slavnost na dvou scénách, včetně workshopů pro děti. Hlavní hvězdou večera bude Aneta Langerová, která přijede s novým turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován. Součástí akce bude Art & food festival před letním kinem.

"Dovážíme do Hradce převážně world music, ale nebráníme se přesahům do popové hudby. Nejsme a nebudeme festivalem masovým, ale originálním, svobodným, rodinným a hlavně kulturním. Protože být skutečně kulturní, je věc zcela osobní," uvedla ředitelka a dramaturgyně festivalu Martina Součková.

Na programu je mimo jiné blues-rockové dámské trio BASKERY ze Švédska a slovenská kapela LA3NO CUBANO, která spojuje směsici světových rytmů, Orientu, Balkánu, Afriky, Latinské Ameriky a melodičnosti slovenské lidové hudby.

Druhá scéna před letním kinem nabídne celodenním Art & Food festivalu, včetně bubenického workshopu RYTMIKA.SK, folkového koncertu královéhradeckých GOJI, reggae-pop zpěváka Adama Lančiho alias COCOMAN & BOLDRIK a one-man-show multiinstrumentalisty Williama Valeriána. "Orlické nábřeží ožije workshopy a stánky s občerstvením světových kuchyní," uvedla Součková.

Loni se festival Na jednom břehu kvůli kvůli omezením proti epidemii koronaviru nekonal. Nahradila ho na konci května akce se čtyřmi vystupujícími nazvaná Koncert před branami, která byla před letním kinem Širák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Na jednom břehu

Štítky ČR, hudba, pop, festival, Hradec Králové, letní kino, Aneta Langerová, slavnost, pandemie covidu-19, Švédsko, Afrika, Balkán, Latinská Amerika, Orient, food festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Na jednom břehu v Hradci Králové se opět vrací do Letního kina Širák  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.