Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O víkendu se pojede 300 zatáček Gustava Havla. Závod omezí dopravu okolo Hořic

Kvůli samotné pandemii se dlouho nedařilo uspořádat oblíbené motocyklové závody v Hořicích. Nakonec se organizátorům povedlo vyjednat termín 14. až 15. srpna. I tak bude závod 300 zatáček Gustava Havla doprovázet několik omezení.

„Máme se na co těšit! Hořické závody opět slibují zajímavou a dramatickou podívanou. A to nejen v rámci evropského šampionátu IRRC. Nechybí ostřílení domácí jezdci ani kvalita ze zahraničí,“ říká ředitel závodů Tomáš Jenčovský.

Letošní závod se pojede v devíti kategoriích; SP 125, GP 125 / MOTO 3, 250 OPEN, SUPERTWIN, SUPERMONO, SUPERSPORT 300, SUPERSPORT 400, SUPERSPORT 600 a SUPERBIKE.  Automoto klub Hořice dokonce zveřejnil kompletní startovací listiny. Například v kategorii SUPERSPORT 600 bude na startu stát Kamil Holan, Martin Sedlák nebo Petr Najman. 

 „Tyhle závody pro mě znamenají opravdu hodně. Díky nim jsem chytl vášeň pro tenhle motoristický sport. Člověku už opravdu chybí ta atmosféra hořických závodů,“ řekl závodník Petr Najman. Srdeční záležitostí jsou místní závody i pro samotné fanoušky. Každoročně lákají nadšence z celé České republiky. 

Kromě pandemických opatření bude letos závody omezovat i rekonstrukce náměstí v centru. To je kompletně uzavřené. Fanoušci, kteří se budou chtít dostat dovnitř okruhu, budou muset přijet kolem kulturního domu Koruna. „Přejíždění závodní dráhy bude možné vždy během přestávek mezi jednotlivými kategoriemi,“ vysvětluje Jenčovský. 

Jelikož se závody jezdí po silnici v centru města i okolí Hořic, bude po celou dobu závodu omezená doprava. Kompletně uzavřený bude například příjezd od Lázní Bělohrad. Z tohoto směru se řidiči do Hořic dostanou přes Šárovcovu Lhotu a Jaroměř. Stejné omezení bude platit i na příjezdu od Miletína. V tomto případě musí auta přes obec Rohoznice a Kačerov.  

Závod s více než osmdesátiletou tradicí 

Závod 300 zatáček Gustava Havla se na unikátním okruhu v Hořicích jezdí už od roku 1936. Název vznikl z faktu, že po dvanácti kolech závodu ujede závodník přesně 312 zatáček. Motocyklisté, na trati dlouhé přes pět kilometrů, projíždějí centrem města i lesy kolem Hořic.  

Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967.  

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hkregion.cz

Štítky 300 zatáček, Hořice, Gustava Havla, motorky, motocykl, tradice, kategorie, startovací, listina, omezení, doprava, víkend, objížďka, Gustav Havel, Supersport, Supersport 300, Martin Sedlák, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se pojede 300 zatáček Gustava Havla. Závod omezí dopravu okolo Hořic  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.