Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Autistického chirurga a příběh sexuálního predátora doplní Pelíšky či Bobule

Seriál od tvůrců Dr. House o autistickém chirurgovi Dobrý doktor dorazil na Netflix. Doprovází jej romantická komedie Letovisko lásky. HBO GO potěší příznivce české klasiky od Pelíšků po Bobule a nové dokumenty přiblíží životní příběh Baracka Obamy nebo kauzu sexuálního predátora Harveyho Weinsteina.

Dobrý doktor

Brit Freddie Highmore je publiku známý především jako představitel dětských rolí. Nejvíce herce proslavila titulní role v legendárním filmu Karlík a továrna na čokoládu. Děti však dospívají, a najednou se Highmore dostává na obrazovky v pozici mladého lékaře v seriálu Dobrý doktor.

Shaun Murphy je mladý chirurg trpící autismem. Prostředí klidného venkova vymění za práci na prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Kromě pomoci pacientům ale řeší také fakt, že do běžného světa nezapadá, protože je jako autista zkrátka jiný a začlenit se s touto diagnózou do společnosti není snadné. A ještě náročnější je skloubit ji s profesí chirurga. Do toho má Shaun také vzácný syndrom učence, tedy stav, kdy je člověk s mentálním postižením zároveň v určitém odvětví mimořádně schopný.

Seriál od tvůrce Dr. House doprovázejí flashbacky ze Shaunova dětství a příběhy různorodých pacientů, z nichž ne všem se dá pomoci a jiné zase dokáže vyléčit jen Shaun. Dobrý doktor je nově dostupný na Netflixu s českými titulky.

Zdroj: ABC

Letovisko lásky

Pro začátek je důležité říct, že romantická komedie Letovisko lásky je jedno velké klišé. Netflix ale podobné filmy servíruje poměrně často, a když to chytnete za jiný konec a budete hrát s kamarády hru, při níž si dáte panáka pokaždé, kdy se ve filmu objeví nějaké předvídatelné klišé, můžete se ještě solidně pobavit. Stejně jako se během natáčení snad bavili všichni přehrávající zúčastnění.

Ať jsme struční, zpěvačka Erika vezme kšeft v ostrovním letovisku a bude vystupovat kde jinde než na svatbě svého bývalého snoubence. Ten se totiž náhodou nachází ve stejnou dobu ve stejném rezortu. Jak je ten svět malý. Ze situace samozřejmě vzejde plno zábavných, trapných chvil, které ale vlastně zábavné nejsou. 

Představitelka Ericy alespoň hezky zpívá, exotické prostředí je líbivé a během filmu stihnete s dětmi udělat úkoly, vyžehlit prádlo a upéct bábovku. Anebo se opít. Nebo všechno dohromady. Koneckonců, tvůrci filmu nejspíš taky nebyli celé natáčení střízliví, jinak by tohle do konce nedali.

Zdroj: Netflix

České stálice a Mádl jako režisér

Filmy domácí výroby jsou u českých diváků stále velmi oblíbené. Od srpna se tak všichni fanoušci české kinematografie mohou na HBO GO těšit na osvědčené české klasiky. Šakalí léta, Pupendo, Musíme si pomáhat, Báječná léta pod psa, trilogie Bobule či legendární Pelíšky. To jsou jen některé z filmů, které HBO od srpna zařadila do své nabídky.

Je mezi nimi také snímek Na střeše zachycující soužití postaršího nevrlého profesora s mladým Vietnamcem, který našel úkryt na střeše jeho domu. Mohou však natolik rozdílní lidé v poklidu obývat jeden byt? Nejen o rozdílnosti generací a kultur pojednává v pořadí již druhý film režiséra Jiřího Mádla. 

Do povědomí diváků se film dostal již před uvedením do kin, jelikož během natáčení zemřel herec Jan Tříska, kterého nakonec v hlavní roli nahradil Alois Švehlík. Toho v hořké komedii doprovází Lukáš Duy Anh Tran, pro něhož byl snímek hereckým debutem.

Zdroj: Falcon

Dokumentární seriály

Chytit a zabít: Nahrávky z podcastu navazují kromě podcastu také na úspěšnou knihu Ronana Farrowa. Šest půlhodinových epizod diváka seznámí s osobou Herveyho Weinsteina, hollywoodského producenta, který byl v souvislosti s hnutím Me too odsouzen k třiadvaceti letům ve vězení za znásilnění. Tato látka si o filmové zpracování doslova koledovala, podobně jako Weinstein o trest za mřížemi.

Třídílná série o nástupu prvního černocha do prezidentského úřadu sleduje Obamův vzestup na pozadí rasových a sociálních problémů v USA. Především řešení rasových otázek a snaha o spojení amerického lidu doprovázely Obamovo setrvávání v Bílém domě. Obama: Dokonalejší Unie je mírně oslavnou dokumentární sérií od dětství až po skončení mandátu čtyřiačtyřicátého prezidenta Spojených států.

Zdroj: HBO GO

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Netflix, filmy, hbo, stream, kultura, Good doctor, Dobrý doktor, Letovisko lásky, seriál, film, volný, čas, rekreační středisko, Barack Obama, Harvey Weinstein, láska, HBO Go, Shaun Murphy, Dr. House, Pelíšky, Freddie Highmore, Jiří Mádl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autistického chirurga a příběh sexuálního predátora doplní Pelíšky či Bobule  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.