Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradecká nemocnice nabídne o víkendu očkování bez registrace

Zájemci o rychlé naočkování vakcínou proti onemocnění COVID-19 mohou využít Fakultní nemocnici v Hradci Králové. O víkendu 7. a 8. srpna nabídne očkování bez nutnosti registrace.

„Jedná se jednorázovou akci, kterou chceme dalším zájemcům o očkování umožní získat vakcínu bez předchozí registrace a dokončit očkování ještě v průběhu měsíce srpna,“ řekl vedoucí očkovacího centra Pavel Kosina. Zároveň přiznal, že v případě zájmu Fakultní nemocnice Hradec Králové může akci uspořádat.  

K očkování se budou moct dostavit všichni lidé ve věku nad 16 let. Potřebovat budou jen občanský průkaz a platnou kartičku zdravotní pojišťovny. Po vyplnění dotazníku jim bude aplikována vakcína firmy Pfizer/Biontech. 

I nadále v hradecké nemocnici pokračuje očkování pro předem registrované. Očkovací místa jsou v provozu sedm dní v týdnu.  

Očkování bez registrace v kraji  

Jako první začala očkování bez registrace nabízet poliklinika EDUMED v Jaroměři. Následně se přidala Oblastní nemocnice Náchod a na jeden den také soukromá nemocnice ve Vrchlabí.  

Od středy 28. července začala Fakultní nemocnice Hradec Králové očkovat bez registrace v obchodním centru Atrium v Hradci Králové. Tamní očkovací místo je v provozu každý pracovní den od 13:00 do 18:00. Nachází se v prvním patře.  

Od stejného dne očkují bez registrace i všechny krajské nemocnice. Královéhradecký kraj garantoval, že vakcínu dostane každý, kdo přijde a splní podmínky. Těmi jsou minimální věk 16 let, občanský průkaz, kartička pojišťovny a zdravotní způsobilost. Na všech místech se očkuje vakcínou Comirnaty od firem Pfizer a BioNTech. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky očkování, registrace, COVID-19, koronavirus, Královéhradecký, kraj, Hradec Králové, nemocnice, FNHK, víkend, přehled, rozpis, vakcína, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Pfizer, BioNTech, Oblastní nemocnice Náchod, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o., Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice nabídne o víkendu očkování bez registrace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.