Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V kraji se rozšiřuje síť očkovacích míst bez registrace. Dnes se otevírá Náchod, ve středu Vrchlabí

Očkování proti onemocnění COVID-19 je v těchto dnech přístupné všem. Běžnou cestou byla registrace a následné vyčkávání na volný termín. V některých případech se na první dávku čekalo i přes měsíc. Nyní se začínají otevírat očkovací místa, kam lze přijít bez rezervace. Dnes se otevřelo to v náchodské nemocnici. Jde o druhé takové místo v Královéhradeckém kraji. Ve středu se začne očkovat i v OC Atrium v Hradci Králové.

Očkovací místo bez registrace v Oblastní nemocnici Náchod je ode dneška otevřeno všem starším 16 let. Před návštěvou není třeba se registrovat ani si rezervovat termín. Samotnou registraci do centrálního očkovacího systému provedou se zájemci pracovníci nemocnice před podáním vakcíny. Bez této registrace není možné zájemce naočkovat. I přes tyto výhody nemocnice i nadále doporučuje zájemcům termín na očkování rezervovat.  

„Předchozí registrace a objednání z pohodlí domova umožní každému projít vakcinací v našem očkovacím centru během několika minut. Zájemci o očkování bez registrace musí počítat s časem navíc na administrativu a možnou kumulaci zájemců v daný čas,“ říká ředitel nemocnice Jan Mach

Bezregistrační očkovací místo se nachází v přízemí pavilonu K náchodské nemocnice. Otevřené bude každý všední den od 7:00 do 15:00. Zájemci musí počítat s polední pauzou od 11:30 do 12:00. Očkovací centrum náchodské nemocnice používá vakcínu Comirnaty od firem Pfizer a BioNTech, denně očkuje průměrně 800 lidí. 

Očkování bez registrace má v plánu spustit i soukromá nemocnice ve Vrchlabí. Zájemci budou moct dorazit mezi 15:00 a 18:00. Zájemce bude potřebovat pouze platnou kartičku zdravotního pojištěnce a očkovací průkaz. 

Do dnešního dne bylo možné vakcínu bez registrace získat pouze na poliklinice v Jaroměři. Do 30. července je možné se tam nechat očkovat bez registrace. Lidé mohou přijít každý všední den mezi 14:00 a 18:00. I v tomto případě jde o zájemce starší 16 let. 

Registrovaní čekají i několik týdnů 

Podle informací webu, který sleduje aktuální vytíženost očkovacích míst, může být čekací doba na očkování v Královéhradeckém kraji i několik týdnů. Přes pět týdnů mohou čekat na volný termín zájemci v nemocnicích v Trutnově, Jičíně nebo Hradci Králové. Nejméně vytíženým místem pro očkování je v současné době nemocnice v Náchodě a Broumově.  

Do dnešního rána bylo v Královéhradeckém kraji vykázáno 105 179 vakcín proti onemocnění COVID-19. Kompletně dokončené očkování má 76 tisíc lidí. To je zhruba 15 procent populace v regionu. Nejméně očkovaných je ve věkové kategorii do 30 let. Zde má dokončené očkování necelých sedm tisíc lidí.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Náchod, Vrchlabí, Jaroměř, Královéhradecký, kraj, očkování, místo, registrace, bez, COVID-19, vakcína, čekání, nemocnice, rozšíření, poliklinika, termín, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Oblastní nemocnice Náchod, Jan Mach, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji se rozšiřuje síť očkovacích míst bez registrace. Dnes se otevírá Náchod, ve středu Vrchlabí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.