Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Muž pomohl seniorce s nákupem a pozval ji na kávu. Následně jí ukradl všechny úspory

V dnešní době se moc gentlemanů nenajde. Jen zřídka narazíme na někoho, kdo staré paní pomůže s nákupem. O to smutnější je fakt, když podobný slušňák seniorku okrade o její úspory. Podobný případ nyní řeší policie v Hradci Králové.

Policie pátrá po muži, který šestašedesátileté seniorce v Hradci Králové pomohl s nákupem a taškou. „Doprovodil ji na nákup a zároveň pozval na kávu. Následně s ní jel až domů pod záminkou odnesení tašky až do bytu,“ řekla mluvčí policie Lucie Konečná. U ní doma využil chvilkové nepozornosti a ukradl ji 25 tisíc korun v hotovosti.  

O jakého muže jde, policie zatím neví. V případě dopadení a prokázání viny hrozí zloději až dva roky vězení.  

Podle policie podobných trestných činů páchaných na seniorech přibývá. „Často tím způsobem, že se pod různými výmluvami vetřou do jejich soukromí a tam většinou těm lidem ukradnou jejich celoživotní úspory,“ upřesnil policejní psycholog Jan Hubert. Podle jeho slov je velký problém i fakt, že většina takto okradených seniorů nic neřekne. Ani policii ani příbuzným.  

Dalším problémem je i to, že většina seniorů nedokáže dobře popsat pachatele. S přítomným stresem a strachem z reakce rodiny si jeho obličej jednoduše nevybaví. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bernd Schra | Pixabay

Štítky senior, pomocník, lupič, zloděj, okradení, úspory, nepozornost, policie, vyšetřování, pátrání, Hradec Králové, nákup, důvěra, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž pomohl seniorce s nákupem a pozval ji na kávu. Následně jí ukradl všechny úspory  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.