Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce trutnovského kina začne o prázdninách. O filmy během prací lidé nepřijdou

O letních prázdninách se radnice v Trutnově pustí do rekonstrukce kina Vesmír z 20. let minulého století. Nové budou sály i sedačky. Kinosál dostane moderní ozvučení a budova se změní k nepoznání. Město už s podpisem smlouvy nechtělo déle čekat.

„Vzhledem k aktuálnímu růstu cen stavebního materiálu jsem velmi rád, že se nám podařilo rekonstrukci kina vysoutěžit včas za ještě výhodných podmínek. Pokud bychom čekali déle, rekonstrukce by se výrazně prodražila,“ potvrdil starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). Radnice podepsala smlouvu s BAK, stavební společnost. Ta rekonstrukci provede za 98 milionů korun. Už v srpnu by se mělo začít s vyklízením a prvním bouráním.  

Nové vizualizace rekonstruovaného kina zveřejnila radnice v březnu letošního roku. Nově zrekonstruované kino bude mít dva promítací sály. Do hlavního se vejde 256 diváků. Menší pojme necelé čtyři desítky lidí. „Navrhli jsme změnu organizace provozu, vyřešili jsme bezbariérovost, navýšili kapacitu nových toalet a posílili prostor pro občerstvení,“ autor architektonického návrhu Michal Rosa.   

Kino Vesmír bylo postavené v roce 1928. V polovině 70. let prošla budova rozsáhlou přestavbou, ovšem dnes je již dožitá a pokud chceme trutnovským divákům nabídnout pohodlí a příjemný zážitek z promítání filmů, musíme do ní investovat. „Přeci jen jsme třicetitisícové město, které si zaslouží moderní a funkční kino,“ dodal starosta.  

Ačkoliv jde o kompletní rekonstrukci, diváci o své oblíbené filmy nepřijdou. Radnice zřídila provizorní kinosál v Základní škole Mládežnická v Horním Starém Městě. 

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Vesmír, kino, Trutnov, rekonstrukce, prázdniny, smlouva, podpis, vizualizace, film, Ivan Adamec, ODS, Michal Rosa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce trutnovského kina začne o prázdninách. O filmy během prací lidé nepřijdou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.