Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na východ Čech dorazí velmi silné bouřky. Varování platí během čtvrtečního odpoledne

Do Královéhradeckého kraje dorazí další velmi silné bouřky, varují meteorologové. Vysoký stupeň nebezpečí je vydán pro většinu České republiky. A to včetně hradeckého a všech okolních krajů. Varování bude v platnosti od čtvrtka od 14:00 do pátečního rána.

„Pomalu nás začíná ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní oddělující chladnější vzduch nad západní a velmi teplý vzduch nad východní Evropou,“ píšou meteorologové. To bude mít za následek velké teplotní rozdíly mezi západní a východní částí České republiky. Na některých místech půjde dokonce o 15 stupňů Celsia.  

Tyto teplotní výkyvy způsobí silné nebo velmi silné bouřky. První se na východě Čech mohou objevit zítra po 14:00. Doprovázet je budou přívalové srážky, kroupy a nárazy větru.  

Ve čtvrtek bude na východě Čech převážně polojasno až oblačno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 29 do 32 stupňů Celsia. Odpoledne je třeba počítat s bouřkami a nárazy větru kolem 90 kilometrů v hodině.  

Podobné počasí nás čeká také v pátek, kdy naměříme maximálně 27 stupňů. Dešťové přeháňky a ojedinělé bouřky budou záležitostí hlavně první poloviny dne. K večeru se vyjasní.  

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto sethink | Pixabay

Štítky ČHMU, bouřka, ČR, metrologové, předpověď výstraha, počasí, Česko, Královéhradecký kraj, Východní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na východ Čech dorazí velmi silné bouřky. Varování platí během čtvrtečního odpoledne  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.