Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Finanční pomoc na jižní Moravu posílá i Trutnov. Přidává se k Hradci Králové a Náchodu

Ani po týdnu dobrovolníci nepolevují s materiální a finanční pomocí pro nejpostiženější obce na jižní Moravě. Do tornádem zasažených lokalit poslal peníze Hradec Králové, Náchod i Královéhradecký kraj. Jako další se rozhodl pomoct Trutnov. Na transparentní účet posílá 80 tisíc korun.

„Na jednání Rady města Trutnova bylo schváleno poskytnutí mimořádné finanční pomoci obcím, které minulý týden zasáhla živelná katastrofa v podobě tornáda,“ potvrdila mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková. Radnice rozdělí 80 tisíc korun mezi čtyři nejzasaženější obce na jižní Moravě. 20 tisíc korun dostane Moravská Nová Ves, obec Hrušky, Mikulčice a Lužice. Všechny peníze budou převedeny na transparentní účty.  

„Pomoci tam, kde se stane takové neštěstí, patří k základní lidské solidaritě. Přeji všem, kterým tato nečekaná pohroma vtrhla do života, aby se jim brzy podařilo obnovit své domovy a aby se co nejdříve mohli vrátit ke svým běžným každodenním starostem a hlavně radostem," řekl starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS). 

Tento týden schválila finanční pomoc i radnice v Hradci Králové. Ta posílá 1,2 milionu korun. Královéhradecký kraj rozdělí 900 tisíc mezi devět nejzasaženějších obcí. 25 tisíc korun poslala i radnice v Náchodě.

Ohodnoť článek

Foto Jitka Koudelová

Štítky jižní Morava, pomoc, Trutnov, finance, účet, transparentní, solidarita, tornádo, radnice, Hradec Králové, Jihomoravský kraj, Náchod, Královéhradecký kraj, Ivan Adamec, ODS, Moravská Nová Ves, Lužice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finanční pomoc na jižní Moravu posílá i Trutnov. Přidává se k Hradci Králové a Náchodu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.