Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedna z nejmenších škol v hradeckém kraji ukončila školní rok. Látku dohánět nebudeme, řekla ředitelka

Malotřídní základní škola v krkonošské Peci pod Sněžkou nebude do příštího školního roku vstupovat s žádnými resty ve výuce. Přes pandemii a značná omezení prezenční výuky se pedagogům a jejich žákům podařilo v uplynulém školním roce všechno učivo zvládnout. Dnes učitelé 43 dětem rozdali vysvědčení.

Hodnocení na konci školního roku bylo známkami, pouze v pololetí učitelé hodnotili žáky kromě známky i slovně. Mrázková poznamenala, že letos, vzhledem k epidemii a mimořádnosti výuky, bylo hodnocení shovívavější. Pecká škola má samostatnou výuku pouze pro první třídu. Druhý a třetí ročník jsou spojené, dohromady se učí i děti ve čtvrté a páté třídě.

Uplynulý školní rok byl podle ředitelky z pohledu zvládání distanční výuky snazší než druhé pololetí školního roku 2019/2020, kdy v březnu 2020 vypukla epidemie a veškerá prezenční výuka byla naráz zrušena. "Když to přišlo loni na podzim, již to tak hrozné nebylo. Již jsme na to byli slušně připraveni, a když děti zůstaly doma, věděli jsme co a jak. Lepší jsme měli i (internetové) připojení a vybavení, připraveni byli rodiče i děti. Dětem samozřejmě chyběl kolektiv," řekla ředitelka školy Dita Mrázková.

Přestože žáci většinu školního roku strávili doma na distanční výuce, podařilo podle Mrázkové učivo zvládnout. "Ve výuce jsme možná byli i napřed než obvykle. Věci, které nejdou úplně on-line, například geometrie, jsme přesunuli na dobu, kdy už jsme věděli, že se vrátíme do školy," řekla ředitelka.

Učitelé tak s dětmi začátkem příštího školního roku nebudou muset dohánět žádnou neodučenou látku. "Mělo by jít o klasický začátek roku," míní ředitelka. Po odchodu sedmi dětí z páté třídy by měl v září nastoupit stejný počet prvňáků. Škola by tak měla mít opět přes 40 žáků.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, školy, koronavirus, základní, Trutnovsko, školní rok, Královéhradecký kraj, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedna z nejmenších škol v hradeckém kraji ukončila školní rok. Látku dohánět nebudeme, řekla ředitelka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.